Percheziții DNA la președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu. Surse Digi24: Prim-vicepreședintele PNL ar fi bănuit de luare de mită

Data actualizării: Data publicării:
iulian dumitrescu
Iulian Dumitrescu este bănuit de luare de mită într-un contract privind centura orașului Mizil. Foto: Facebook

Percheziții în această dimineață în județul Prahova, spun surse Digi24. Este vizat de anchetă Iulian Dumitrescu, președinte al Consiliului Județean și unul dintre prim-vicepreședinții PNL.

ACTUALIZARE 11.10 Procurorii DNA au făcut precizări despre această anchetă:

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, săvârșite în perioada 2020 - prezent, de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În cursul zilei de 01 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române", a comunicat DNA.

ACTUALIZARE 11.00 Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, vizat joi de percheziţii DNA, este prim-vicepreşedinte al PNL şi unul dintre cei mai influenţi oameni din partid, dar şi un om politic extrem de discret, care evită apariţiile publice. El a deţinut două mandate de senator, unul de senator de Călăraşi şi un altul de senator de Prahova. În cea mai recentă declaraţie de avere consemnează împrumuturi consistente către partide şi către persoane fizice. La rândul său, are un credit bancare de 127.000 de euro scadent în 2036, dar datorează bani şi unei persoane fizice, 180.000 de dolari, cu termen de restituire anul acesta.

Continuare AICI

ACTUALIZARE 10.50 Președintele Klaus Iohannis a declarat referitor la ancheta DNA care l-ar viza pe prim-vicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu că nu crede că "afectează semnificativ", pentru că "aceste chestiuni nu se îndreaptă spre activitatea politică."

"Am văzut aceste știri în această dimineață.

Nu cred că afectează semnificativ, aceste chestiuni nu se îndreaptă spre activitatea politică, ci spre activitatea economică, aici fiecare trebuie să răspundă dacă e întrebat de procurori.

Nu-mi imaginez că va avea o astfel de acțiune vreo implicare politică semnificativă.

Vor fi unii care vor încerca să facă legături, dar să admitem faptul că procurorii au tot dreptul să verifice și persoane politice dacă apar semnale clare", a declarat Klaus Iohannis.

Anterior, PNL a transmis prin purtătorul de cuvânt Ionuț Stroe că justiţia trebuie să îşi facă datoria şi că PNL va aplica Codul Etic şi prevederile statutare în funcţie de evoluţiile viitoare în justiţie.

ACTUALIZARE 10.10 Procurorii DNA fac percheziții și la sediul Consiliului Județean Prahova.

ACTUALIZARE 10.00 Perchezițiile DNA au loc la reședința din cartierul de lux Stejarii din nordul Capitalei, în care Dumitrescu ar avea un apartament de 800 de mp, pentru care ar plăti o chirie lunară de 6.000 de euro, dar și la locuința surorii lui Iulian Dumitrescu, prin intermediul căreia s-ar fi luat mita, scrie G4Media. Aceeași sursă scrie că Iulian Dumitrescu este unul dintre liberalii care îi cereau favoruri fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), iar numele lui apare în stenogramele DNA.

ACTUALIZARE 9.40 Iulian Dumitrescu a transmis un mesaj pe Facebook, în care susține că va pune la dispoziția procurorilor toate informațiile necesare și că nu se va ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative.

"În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări:

Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie.

Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative.

În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns.", a transmis Dumitrescu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Știrea inițială:

Conform unor surse Digi24, Iulian Dumitrescu ar fi bănuit de luare de mită.

Perchezițiile au loc în locuința lui Iulian Dumitrescu, un apartament aflat într-un complex rezidențial de la marginea Capitalei. Procurorii au descins și la locuințele unor rude, apropiați de-ai lui Dumitrescu.

DNA are suspiciuni de luare de mită și fals în declarații.

Perchezițiile ar avea legătură cu ancheta legată de un contract finanțat din bugetul public legat de o lucrare edilitară pentru centura orașului Mizil, din Prahova, contract în valoare de 85 de milioane de lei, confrom surselor Digi24.

Digi24 a încercat să ia legătura cu Iulian Dumitrescu, dar acesta nu a răspuns și a transmis doar un mesaj că nu poate vorbi la telefon.

Iulian Dumitrescu este din 2020 președinte al Consiliului Județean Prahova și face parte din cercul apropiat conducerii liberalilor. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu și soția lui, 19 ani de iubire și doi copii. "Nici nu știi ce să zici la o aniversare din...
Pro FM
Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și Justin Bieber au anunțat că vor...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...