Ponta, la Congresul PNL. Dacă voi găsi pe cineva să-l pun premier, în mod sigur nu va fi „primarul Iohannis”

Data publicării:
22022013 20mini 20studio 20pnl-50994

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Congresul PNL, că îi invidiază pe liberali pentru noul lor coleg, Klaus Iohannis, el arătând că acesta este un câştig pentru PNL şi USL şi că, dacă va găsi curând pe cineva să-l păcălească şi să-l pună premier, în mod sigur nu va fi primarul Iohannis”.Ieri (joi - n.red.) eram în Franţa şi acasă era o singură problemă: a venit Iohannnis să-mi ia locul. Vă invidiez că aveţi un nou coleg precum Klaus Iohannis. E un mare câştig pentru PNL, dar şi pentru USL. Dacă voi găsi curând pe cineva să-l păcălesc să-l pun premier în perioada asta, în mod sigur nu cred că va fi primarul Iohannis”, a spus Ponta.

El a precizat că va trebui să găsească pe cineva care să se angajeze alături de liberali, de ministrul Varujan Vosganian, pentru a rezolva probleme ca Oltchim, pensionarii militari, revoluţionarii, restituirile.

Ultimul gând pe care-l am în minte este cine din PSD ia locul cuiva din PNL sau invers”, a spus Ponta.

Alegerea lui Crin Antonescu ca preşedinte PNL, o formalitate. Ludovic Orban: Obiectivul este câștigarea alegerilor prezidențiale

Un număr de 1400 de membri participă la congresul PNL de vineri, la Palatul Parlamentului. În opinia vicepreşedintelui de partid Mihai Voicu, motivul acestui congres este dat de creşterea din punct de vedere politic a partidului, dar şi dintr-un motiv procedural.

Nu a existat nici un fel de restricţie a candidaturilor, iar faptul că domnul Crin Antonescu este singurul candidat poate este şi o realitate din partid: încrederea care există în domnul preşedinte şi, mai ales, hotărârea de a-l susţine la alegerile din 2014”, a spus Mihai Voicu, vicepreşedintele PNL.

În 2010, deputatul PNL Ludovic Orban a candidat împotriva lui Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte. Întrebat ce s-a schimbat de atunci, el a răspuns:

Probabil congresul a fost organizat pentru alegerea lui Iohannis în funcţia de prim-vicepreședinte. Un congres este o ocazie în care baza partidului poate să transmită un semnal, o ocazie ca partidul să ia decizii importante, decizia unei conduceri, adoptarea unei strategii politice şi, mai ales, să ofere mandat conducerii pentru îndeplinirea unor obiective politice. Obiectivul major până la următorul congres este câştigarea alegerilor prezidenţiale”, a spus Orban.

În privinţa schimbării a doi miniştri liberali, Varujan Vosganian şi Mariana Câmpeanu, Voicu a dezminţit aceste informaţii.

M-a şi deranjat declaraţia purtătorului de cuvânt al PSD, care a fost inelegant cu Vosganian”, a completat Orban.

Pe aceeaşi temă:

Congres cu scântei la PNL. Liberalii îşi votează statutul şi noua conducere

Crin Antonescu: Știu cât m-a costat personal în imagine alianța cu PSD

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri