Exclusiv Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu respinge ideea tandemului Ciolacu-Ciucă. „PNL trebuie să aibă candidat propriu"

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - BIROUL POLITIC NATIONAL PNL - CONFERINTA DE PRESA - 30 IAN 2023
Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu (foto dreapta) crede că Nicolae Ciucă e cel mai bun candidat la președinție, comparativ cu liderii celorlalte partide. Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu nu e de acord ca PNL să-l susțină pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, la alegerile prezidențiale din 2024, el spunând, într-o reacție pentru Digi24.ro, că „PNL trebuie să aibă candidat propriu”.

„Cred că președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost destul de clar: «Nu am discutat chestiunea aceasta în partid. Deci, nu are rost să speculăm». Din punctul meu de vedere, este oricum prea devreme pentru discuții privind desemnarea candidatului la președinția țării, dar așteptările mele sunt ca PNL să aibă candidat propriu la Președinția României”, a declarat joi Dan Motreanu, pentru Digi24.ro.

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, joi, în privinţa posibilităţii de a face un tandem cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, la viitoarele alegeri că orice decizie în PNL se va lua în urma unei analize în forul de conducere. El a adăugat că acest subiect nu a fost discutat în partid.

Ciolacu a declarat, miercuri seară, la Digi24, nu exclude varianta în care PSD și PNL vor merge cu candidați „în tandem” la alegerile prezidențiale din 2024. Întrebat dacă o formulă „Marcel Ciolacu - candidat la președinție și Nicolae Ciucă - candidat la funcția de premier” este luată în calcul, liderul PSD a spus că acesta „nu este exclus”, dar că „nu este un scenariu simplu”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri