PSD nu mai vrea discuții privind alegerile locale, ci consultări cu partidele pe tema crizei provocate de coronavirus

Data publicării:
Marcel Ciolacu, liderul PSD, este invitat in platoul emisiunii Jurnal de Seara la Digi24
Foto: captură TV

Prioritatea Guvernului ar trebui să fie colaborarea politică pentru măsuri de combatere a coronaviruslui, nu pe alegeri locale, a transmis președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Astfel, liderul social-democraților face un apel către premierul Ludovic Orban să amâne consultările privind organizarea alegerilor locale.

„PSD constată încă o dată că agenda politică a PNL este în totală contradicţie cu priorităţile cetăţenilor. Evoluţiile efectelor provocate de coronavirus sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar Guvernul demonstrează că este nepregătit, total depăşit de situaţie şi incapabil să facă faţă corespunzător provocărilor din ce în ce mai stringente. PSD consideră că în acest moment prioritatea PNL şi a premierului interimar ar trebui să fie aducerea tuturor forţelor politice la aceeaşi masă în vederea adoptării unui set de măsuri clare necesare protejării populaţiei. Adâncirea crizei politice interne pe care PNL a creat-o în mod artificial prin forţarea alegerilor anticipate ar fi în totală contradicţie cu mesajul de responsabilitate şi siguranţă pe care cetăţenii îl aşteaptă în aceste zile de la cei aflaţi la putere”, se arată într-un comunicat al PSD, semnat de Marcel Ciolacu.

Astfel, PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale, „pentru care oricum nu există o bază legală şi pentru care trebuie aşteptat votul de învestitură pentru guvernul Cîţu”, şi demararea de urgenţă a consultărilor cu partidele pentru gestionarea corespunzătoare a crizei provocate de coronavirus.

Ciolacu atrage atenţia că un Guvern cu atribuţii limitate şi un Parlament dizolvat ar însemna paralizarea totală a ţării.

„În acest context dificil, amplificat de perspectivele unei recesiuni economice mondiale care va avea efecte şi asupra celei naţionale, dar şi a crizei migranţilor, PSD apreciază că toate partidele politice trebuie să pună mai presus sănătatea populaţiei şi interesele României! PSD va continua să susţină necesitatea unui dialog constructiv la nivelul scenei politice pentru depăşirea acestei crize şi face un apel la PNL să renunţe la slăbirea instituţiilor statului prin continuarea jocurilor politice pentru anticipate. Un guvern cu atribuţii limitate şi un Parlament dizolvat ar însemna paralizarea totală a ţării şi incapacitatea de a acţiona eficient în faţa ameninţărilor. PNL trebuie să înţeleagă, măcar în al 12-lea ceas, că trebuie să se comporte responsabil şi să nu-i lase pe români să lupte cu mâinile goale în faţa coronavirusului”, mai scrie Ciolacu.

Ludovic Orban a trimis, vineri, invitaţii liderilor de partide parlamentare, în care îi cheamă la consultări pentru stabilirea datei alegerilor locale, scrie Mediafax. Consultările sunt programate pentru ziua de marţi, ora 17.00, la Palatul Victoria.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...