Rareș Bogdan, la DigiFM: Suntem „căsătoriți” cu cei din PSD din interes, nu din iubire

Data publicării:
rares bogdan si florin citu
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat luni, în emisiunea „Audiență Națională” cu Robert Kiss și Alexandru Rotaru, la DigiFM, că parteneriatul dintre PNL și PSD este asemănător unei căsnicii „din interes”. „E o căsătorie din interes în favoarea României”, spune Rareș Bogdan, întrebat despre înjurăturile tinerilor din PNL la adresa partenerilor de guvernare.

„Ce s-a întâmplat la mare, la Venus, a fost într-o proporție de 99% absolut excepțional și colegii noștri au avut ateliere acolo, au avut strategi, consultanți, jurnaliști invitați. (...) Faptul că la 3 dimineața un grup izolat s-a manifestat mai trivial nu înseamnă că trebuie să aruncăm o anatemă pe toți cei 1.200 de colegi tineri liberali care au fost acolo. Eu am o relație absolut civilizată și normală cu cei din PSD”, a declarat prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan spune că între liberali și social democrați „nu e iubire”, existând și momente în care viziunile celor două partide sunt diferite.

„În afară de lapte și miere, într-o relație de 15 ani, sunt și momente în care nu suntem neapărat de acord. Noi suntem astăzi căsătoriți, de conveniență sau nu, suntem căsătoriți cu cei din PSD pentru a face o guvernare pentru România. Există și momente în care probabil viziunile noastre sunt ușor diferite, dar asta nu înseamnă că ajungem la divorț. Pentru România a trebuit să facem una din interes, nu e din iubire, nu iubim PSD, nu ne iubește PSD, dar e o căsătorie din interes în favoarea României”, a mai declarat liderul PNL.

Tinerii liberali care au participat la Școala de Vară a partidului de la mare au făcut o petrecere la care s-au distrat scandând injurii la adresa PSD, colegii de coaliție ai PNL. După ce imaginile au apărut pe internet, lidera Tineretului Național Liberal (TNL), Mara Mareș, a reacționat și a transmis că își cere scuze pentru aceste „comportamente inacceptabile”. Butoiul cu pulbere s-a stins repede, iar cele două părți s-au împăcat. Omologul său de la social-democrați, Mihai Ghigiu, a acceptat scuzele și a dat asigurări că acest incident nu afectează coaliția.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri