Reacția partidului lui Călin Popescu Tăriceanu după ce PNL a anunțat că sesisează CCR în cazul imunității lui Dan Șova

Data publicării:
tariceanu barbu plr facebook

Foto: Facebook

Petru Ehegartner a precizat că PNL, de fapt noul PDL, a făcut joncţiunea cu Traian Băsescu în privinţa sincronizării acţiunilor şi a discursului din spaţiul public, confirmând astfel avertismentul pe care PLR l-a adresat încă de vara trecută.

Liderii noului PDL îşi acuză, prin sesizarea la CCR, colegii senatori care au participat la votul de miercuri. Din punct de vedere procedural, votul din Senat s-a desfăşurat în conformitate cu regulamentul acestei Camere. În cursul dezbaterilor care au avut loc în plen s-a făcut referire foarte clară şi explicită la faptul că plenul se raportează la Legea 96/2006, articolul 24, alineatul 4, neexistând vreun comentariu sau opinie potrivnică. Dacă reprezentanţii PNL ar fi avut ceva de contestat, ar fi trebuit ca prin colegii lor să ridice această problemă în plen. Inclusiv domnul Theodor Atanasiu, unul dintre politicienii PNL vocali acum, nu a scos niciun un cuvânt cu privire la procedura de vot. Ludovic Orban şi ceilalţi politicieni din conducerea PNL ar fi trebuit să îi întrebe pe colegii lor senatori de ce nu au avut nicio obiecţie cu privire la procedura de vot, înainte de a arunca acuzaţii demagogice”, se arată în comunicatul Partidului Liberal Reformator.

În același document Petru Ehegartner acuză PNL de ipocrizie. „A veni acum în faţa opiniei publice şi a CCR cu o sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Regulamentului Senatului, în condiţiile în care au existat atâtea ocazii în care puteau să invoce eventuale nereguli, denotă o doză de oportunism politic şi demonstrează că singura lor preocupare este de a ajunge cât mai repede la putere.

Coincidenţă sau nu, PNL a reacţionat la votul din Senat prin Cătălin Predoiu, Ludovic Orban, Traian Igaş, în sincron cu Traian Băsescu şi oamenii săi. Atât discursul celor doi, cât şi cel al lui Traian Băsescu au pornit, parcă, din acelaşi pix. Noul PDL (pentru că aşa ar trebui să se numească PNL) şi Traian Băsescu au făcut joncţiunea, exact cum am anunţat încă de anul trecut”.

„Cred că este momentul să încetăm show-ul şi atacurile fără temei. Nu contest dreptul nimănui de a se exprima, însă astfel de atacuri fără temei şi demagogice trebuie să dispară din politică. Ludovic Orban devine tot mai mult o figură proeminentă a vechilor pedelişti, în vreme ce Cătălin Predoiu este un Traian Băsescu mai tânăr, din partea căruia nu am văzut decât o mică parte din ceea ce am putea vedea dacă vom avea ghinionul să fie vreodată premier.

Am o mare problemă cu ipocrizia în politică şi cu demagogia, în special cea pusă în scenă de nişte politicieni care nu au habar de ceea ce a fost în Senat şi care ies cu atacuri în spaţiul public doar pentru că speră ca astfel să schimbe majorităţi şi să ajungă la putere mai repede. Însă, trebuie să înţelegem că acesta este spiritul atacurilor pe care PDL l-a practicat în ultimii 10 ani. PNL-ul de astăzi este un partid fără o viziune clară şi coerentă, a cărui demagogie şi oportunism afectează România”, mai spune Petru Ehegartner.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri