Schimb dur de replici între USR și PNL, în plenul Parlamentului. Florin Roman: Stimați populiști de la USR, vă asumați decesele?

Data actualizării: Data publicării:
liderul deputaților PNL, Florin Roman
Liderul deputaților PNL, Florin Roman Foto: INQUAM Photos/ George Calin

Schimb de replici între USR și PNL în plenul Parlamentului, la dezbaterea proiectului de lege care reglementează starea de alertă. USR acuză PNL că se uită la sondajele de opinie și că vor „să livreze” o victorie pentru puncte electorale. Deputatul USR, Cătălin Drulă l-a atacat și pe Klaus Iohannis despre care a spus că ia măsuri „electoralist”. „Când o să aveți măcar o zi de guvernare în țara asta să veniți să ne spuneți ce avem de facut”, a fost replica deputatului PNL, Florin Roman.

Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, a afirmat miercuri că activităţile Parlamentului din ultimele două zile în cazul proiectului privind măsurile din perioada stării de alertă „arată ca un fiasco”, apreciind că parlamentarii „se întorc contorsionist asupra unui punct impus în mod electoralist de Guvern şi de preşedinte”.

El a susţinut că acest proiect a venit la Parlament „în ceasul al 13-lea”, după care „s-a încercat ceva halucinant”.

Cătălin Drulă a mai susţinut că "încheierea stării de urgenţă pe 15 mai este strict o decizie personală a preşedintelui", nefiind "într-o logică anume".

"Constituţia nu prevede o stare de alertă. (...) Acum ne întoarcem toţi, ne contorsionăm să lucrăm în jurul acestui punct impus în mod arbitrar şi electoralist de guvernare şi de preşedinte. (...) Temele importante ale zilei sunt privite ca nişte cartofi fierbinţi şi gestionarea cu adevărat a crizei, mai ales a celei economice, cade undeva în planul doi. (...) Asta nu arată ca o ţară guvernată în momentul de faţă", a adăugat deputatul USR, potrivit Agerpres.

Replica a venit din partea liderului de grup al PNL, Florin Roman. 

„Am lăsat politica asta tip bășcălie USR la o parte, grație colegilor responsabili. Stimați populiști de la USR, vă asumați decese? Când o să aveți măcar o zi de guvernare în țara asta să veniți să ne spuneți ce avem de făcut. Știu că nu vă place că acest guvern nu și-a frânt gâtul politic. Cei care se urcă cu picioarele pe cadavre, așa să le ajute Dumnezeu!”, a spus Florin Roman, de la tribuna Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri