ȘEDINȚĂ PNL. Crin Antonescu susține că nu va cere excluderi din partid

Data publicării:
crin 20antonescu1 20resize 20mediafax 20foto 20marius 20dumbraveanu-43560

Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu vor avea ocazia să-şi regleze conturile, în cadrul şedinţei Biroului Politic Central al PNL de luni. Liderul PNL susţine că nu va uza de dreptul pe care i-l dă statutul partidului de a cere excluderi din partid.

„Faptul că Adriana Săftoiu a fost exclusă de către organizația din care făcea parte, nu de mine, este un lucru, dar ce legătură are aceasta cu tema excluderii lui Tăriceanu? Nimeni, niciodată nu s-a gândit sau nu a vorbit neoficial sau public despre excludere sau sancționarea lui Tăriceanu, Orban sau chiar Chiliman”, a declarat Crin Antonescu, preşedintele PNL, într-o intervenție telefonică în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

Care sunt acuzațiiletripletei Tăriceanu - Chiliman - Orban

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, l-a acuzat pe liderul PNL că a transformat partidul într-unul antioccidental.

„Pentru dânsul, politica se rezumă la bătalia lui oarbă pentru putere și folosește orice mijloace pentru a-și atinge scopul. A încălcat de mai multe ori normele statutare, regulile nescrise ale onoarei și ale bunului simț... Prin modul în care s-a comportat în ultima jumătate de an și mai mult, practic riscă să transforme PNL în cel mai antioccidental partid din România”, a comentat Andrei Chiliman, Primarul sectorului 1.

Acest atac direct nu este un motiv pentru îndepărtarea lui Andrei Chiliman din partid, spune liderul PNL.

„În momentul în care domnul Chiliman afirmă despre preşedintele partidului că a călcat în picioare statul de drept în România, că a desființat instituțiile democratice de drept din România, dumneavoastră care credeți că ar trebui să fie reacția PNL? Nici măcar pentru așa ceva domnul Chiliman nu va fi exclus”, a declarat Crin Antonescu, în emisiunea „Kilometrul 0”.

Decizia de a-l primi pe George Becali în PNL a fost primul reproş pe care tripleta Tăriceanu - Chiliman - Orban i l-a adus lui Crin Antonescu. Liderul PNL a fost criticat şi pentru declaraţiile împotriva ambasadorului SUA, a cancelarului german şi a preşedintelui Comisiei Europene. Liderul PNL l-a provocat pe cei trei să-l concureze pentru şefia partidului la congresul ce ar putea avea loc în luna februarie.

Ce prevede statutul PNL

Conform statutului Partidului Național Liberal, la articolul 17, calitatea de membru al Partidului Naţional Liberal (simpatizant, activ sau de onoare) se pierde prin demisie, înscrierea în alt partid, aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, excludere, deces.

Articolul 21 al statului PNL prevede că sancţiunea excluderii unui membru (simpatizant, activ sau de onoare) din Partidul Naţional Liberal se poate aplica în una din următoarele situaţii:

a) dacă a încălcat hotărârile organismelor de conducere ale partidului;

b) dacă a săvârşit abateri grave de la disciplina partidului, inclusiv prin acţiuni sau declaraţii publice împotriva hotărârilor luate prin vot de organismele de conducere ale partidului la toate nivelele sau împotriva conducerii partidului la toate nivelele, împotriva imaginii şi prestigiului partidului şi împotriva candidaţilor PNL la toate funcţiile publice de la orice nivel;

c) dacă persoana în cauză a fost condamnată la o pedeapsă privativă de libertate sau i s-a interzis exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti, prin hotărâre judecătorească definitivă;

d) dacă persoana în cauză a fost dovedită ca fiind colaborator, sau informator sau ofiţer al fostei Securităţi.

Calitatea de membru activ al Partidului Naţional Liberal se pierde în urma săvârşirii abaterilor enumerate la art. 24 aliniatele a), b), c).

Este vorba de neparticiparea repetată şi nemotivată la activităţile organizaţiei sau ale organismului din care face parte; neîndeplinirea sarcinilor primite sau insubordonarea faţă de organismul de conducere al organizaţiei și neplata cotizaţiei pe timp de 6 luni, în mod nejustificat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape...
Digi FM
Cât de grea este proba fizică de la recrutarea MApN. Ce trebuie să știi dacă ai tatuaje
Pro FM
Benny Blanco, primele declarații despre povestea de iubire pe care o trăiește cu Selena Gomez: „Râdem toată...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
OFICIAL Cum pot primi pensionarii 1000 de lei în plus la pensie ? Exista o singură condiție
Digi FM
Irinel Columbeanu are datorii la azilul unde locuiește: „Se străduiește să facă rost de bani”
Digi World
Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Sophie Turner a facut primele dezvaluiri despre despartirea de Joe Jonas: “Au fost cele mai grele zile din...