Stelian Ion spune din nou că a primit doar o copie a Programului Anghel Saligny. Avizul ar fi „mai degrabă negativ”

Data actualizării: Data publicării:
Stelian Ion la o conferință de presă la ministerul Justiției
Ministrul Justiției, Stelian Ion. FOTO: Inquam Photos/George Calin

Ministrul Justiției, Stelian Ion, spune din nou că a primit doar o copie a ordonanței privind Programul „Anghel Saligny”, din cauza căruia a izbucnit un scandal în coaliție, și dă vina pe o „eroare” produsă la Ministerul Dezvoltării, în condițiile în care ministrul Cseke Attila a spus că originalul a fost trimis la Ministerul Justiției în 25 august. Ion mai spune că avizul ministerului pentru acest program de investiții ar fi mai degrabă negativ.

Spun răspicat, cu toată responsabilitatea și cu apreciere pentru angajații Ministerului Justiției: de la Ministerul Dezvoltării nu a venit decât o copie. Ultima instituție avizatoare în acest lanț e Ministerul Justiție. De fiecre dată vin la avizare proiectele cu toate semnăturile și avizele de la ministere”, a spus Stelian Ion.

Declarația vine după ce atât Cseke, cât și premierul Florin Cîțu au spus că ordonanța în original a fost trimisă pentru avizare la MJ în 25 august.

De data asta, deși adresa de înaintare a conținut în mod eronat, consider că e o greșeală care poate fi rectificată, nu îmi imaginez că era cu intenție mențiunea cu originalul. Era o copie. La noi figurează dosarul ca fiind copie. În aceeași zi s-au trimis aceleași documente și la Transporturi, deci nu avea cum să fie originalul împărțit la mai multe ministere”, a adăugat el.

Ion mai spune că Cseke a fost probabil indus în eroare când a vorbit despre original.

Întrebat dacă USR PLUS intenționează să iasă de la guvernare, ministrul a răspuns: „Am zis de fiecare dată că nu am intrat la guvernare cu gândul să ieșim. Dimpotrivă, facem tot ce e posibil să rămânem la guvernare și să fie o guvernare eficientă, să fim toți partenerii respectăți și obiectivele să fie realizate”.

Nu are cum să fie adoptat azi actul normativ fără a avea posibilitatea să semnez orice tip de aviz – favorabil, mai degrabă negativ, pentru cătoate argumentele – nu am văzut varianta finală – dar argumentele de până acum ar conduce spre un aviz negativ”, a mai spus el.

Întrebat ce semnal va da premierul dacă ședința de guvern are loc fără miniștrii USR PLUS, Ion a spus: „Politic, spun că ar fi o greșeală, pentru că ar însemnacă nu respectă un partener de coaliție. Legal ar fi greșit pentru din punct de vedere al respectării normelor ar trebui să fim atenți la avizele Ministerului Justiției și să ne bazăm pe profesioniști”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri