Stroe, după incidentul provocat de Simion: Violența a urcat la prezidiu în Parlament. Este cea mai mare amenințare pentru democrație

Data publicării:
Ministrul Sportului, Ionuț Stroe.
Ionuț Stroe. FOTO: Facebook Minsterul Sportului

„Violența a urcat la prezidiu în Parlament”, spune Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, despre agresiunea liderului AUR, George Simion, asupra ministrului Energiei, Virgil Popescu. Este vorba despre o amenințare pentru democrația din România, a spus Stroe.

„Astăzi violența a urcat la prezidiu în Parlament și a luat cuvântul cu forța. Un ministru a fost atacat explicit. Nu contează subiectul care se discuta. Este de departe cea mai mare amenințare pentru democrația din România din ultimii ani”, a scris Ionuț Stroe pe Facebook.

Copreședintele AUR l-a agresat pe Virgil Popescu în timp ce acesta vorbea, luni, de la plenul Parlamentului, în timpul moțiunii simple împotriva ministrului Energiei. Simion îi striga lui Popescu că este „un hoț” în timp ce ministrul Energiei îi spunea că este „un prost”.

„Este o recidivă a aceluiași partid, după asaltul asupra Parlamentului din decembrie și alte gesturi similare. Astfel de comportamente sunt peste orice putere de înțelegere. Regia acestor scandaluri, cu mult hate speech și atacuri la persoană, este una evidentă”, a continuat el.

„Nu putem duce în derizoriu și nici nu putem confunda incidentul de azi cu o „dezbatere” obișnuită sau cu un „conflict politic”. Este nevoie de condamnare fermă din partea tuturor celorlalți actori care participă la jocul politic și aceste derapaje trebuie aspru sancționate. Oricâte nemulțumiri ar exista în societate, oricâte încercări am avea în față, deriva spre violență este inacceptabilă, iar cei care promit să rezolve problemele cu pumnii trebuie izolați pe scena publică”, a mai spus Stroe.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri