Subprefectul Capitalei, Diana Artene, îl înlocuiește pe Toni Greblă în funcția de prefect. Ministrul de Interne a semnat ordinul

Data publicării:
diana artene cu un dosar in mana
Diana Artene, subprefectul Capitalei, a preluat atribuțiile lui Toni Greblă. Foto: Facebook

Ministrul de Interne Lucian Bode a semnat joi ordinul pentru numirea actualului subprefect al Capitalei, Diana Artene, ca înlocuitor al lui Toni Greblă în funcția de prefect, după ce acesta din urmă a fost votat președinte al Autorității Electorale Permanente. Primarul Nicușor Dan spunea cu doar o zi înainte că nu se așteaptă la o colaborare bună în cazul în care Diana Artene preia funcția de prefect, pentru că „pune bețe în roate”.

„Prin Ordinul Ministrului afacerilor Interne nr. 44 din 29.03.2023, doamna Artene Diana - Anca, subprefect al municipiului București, a fost desemnată ca înlocuitor de drept al prefectului municipiului București. Atribuțiile prefectului municipiului București vor fi exercitate de doamna Diana - Anca Artene, până la ocuparea funcției de prefect, potrivit legii”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne remis joi.

Funcția de prefect al Capitalei a devenit vacantă după ce Parlamentul a votat marţi numirea prefectului Toni Greblă în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, declara miercuri că nu are nicio aşteptare de la subprefectul Diana Artene, în cazul în care aceasta va prelua funcţia de prefect în locul lui Toni Greblă, spunând despre amândoi că „pun bețe în roate”.

„Nicio aşteptare (de la viitorul prefect - n.r.). Dacă se confirmă că o să fie doamna Artene... nu s-au ţinut, împreună cu domnul prefect Greblă, nu s-au ţinut decât de mărunţişuri şi de a ne pune beţe-n roate. Vă dau un singur exemplu: există o hotărâre de instanţă care spune că prefectul nu are atribuţii în a contesta în instanţă chestiuni care ţin de raporturi de muncă, adică sancţiuni disciplinare pe care primarul le dă sau transferuri sau lucruri din acestea şi continuă să atace în instanţă tipul acesta de acte. Acestea sunt chestiunile mărunte care ne pun beţe-n roate”, a declarat Nicușor Dan miercuri.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri