Surse: Aurescu nu va fi schimbat din funcție la cererea lui Rareș Bogdan. Ciucă a intervenit în scandal

Data actualizării: Data publicării:
bogdan aurescu si ciuca_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Octav Ganea

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a intervenit în scandalul declanșat de Rareș Bogdan în PNL și în Guvern, prin solicitarea de a fi demis Bogdan Aurescu din funcția de ministru de Externe. Ciucă ar fi dat asigurări că Bogdan Aurescu va rămâne șef al diplomației, susțin surse din conducerea PNL. 

Nicolae Ciucă a discutat atât cu Rareș Bogdan cât și cu Bogdan Aurescu, informându-i că primul va rămâne la Bruxelles, unde este europarlamentar, iar celălalt nu va fi schimbat din funcție, așa cum își dorește gruparea Bogdan-Bode din PNL. 

Subiectul va fi luat în discuție la următoarea ședință a BPN al partidului, după ce Pavel Popescu și Dan Motreanu i s-au alăturat lui Rareș Bogdan în contestarea publică a ministrului de externe. 

Și secretarul general al PNL, Lucian Bode, a anunțat, marți, că disputa va fi tranșată în interiorul partidului, criticând expunerea problemelor interne în presă. 

Rareș Bogdan și prietenii săi din PNL își doresc ca la rotativa guvernamentală care va avea loc la finalul lunii mai Bogdan Aurescu să fie schimbat din funcția de ministru de externe și înlocuit cu un om de partid. 

Contestarea lui Aurescu are legătură cu faptul că PNL stă foarte prost la intenția de vot în Diaspora, în contextul în care Rareș Bogdan este de un an președinte al filialei PNL Diaspora. Europarlamentarul îl acuză pe ministrul de Externe că nu a rezolvat problema consulatelor românești și că nu reacționează la nemulțumirile exprimate de românii care trăiesc și muncesc în afara țării. 

Pavel Popescu l-a acuzat pe Aurescu că „nu se așează voluntar la masa cu conducerea PNL”, principala supărare a liberalilor fiind că ministrul de Externe este tehnocrat, nu membru al partidului. 

Editor : Adriana Duțulescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri