Tăriceanu o atacă pe Firea pe tema licitației pentru tramvaie. Răspunsul primarului general

Data publicării:
tramvai bucuresti _ inquam photos george calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul președinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu îi cere primarului general Gabrielei Firea ca licitaţia pentru tramvaie să fie transparentă până la capăt şi să aibă grijă ca în caietul de sarcini să nu fie puse condiţii care să elimine cel de-al doilea competitor, o firmă din Arad. În replică, edilul spune că licitația a fost verificată de ANAF și că informațiile vehiculate de Tăriceanu „nu au nicio legătură cu realitatea.

Liderul ALDE spune că nu e întâmplător că în doi ani două firme turceşti au câştigat licitaţiile pentru autobuze şi tramvaie din Bucureşti, contracte în valoare de peste 170 de milioane de euro.

Nu mă mulțumește răspunsul dnei Primar General! Noi nu i-am cerut să intervină în licitații, ci să se asigure că procedura este transparentă și nu dirijată către compania turcească. Să se asigure că în caietul de sarcini nu sunt incluse prevederi menite din start să elimine sau să defavorizeze compania românească. Cred că nu trebuie să se repeadă să aprobe un raport de licitație validat de doar 6 membri ai comisiei din totalul de 13! Legea îi permite să ceară reanalizarea ofertelor fără să fie acuzată că intervine în licitație!", a scris Călin Popescu-Tăriceanu, duminică, pe Facebook.

Liderul ALDE i-a reamintit Gabrielei Firea că la baza acordului de Guvernare PSD-ALDE stătea angajamentul de a sprijini capitalul românesc și de a crea locuri de muncă

Îi reamintesc dnei Primar General că tramvaiele fabricate la Arad circulă și în Cluj-Napoca, Arad și Oradea și nu văd de ce ele nu ar fi bune și pentru București. Nu în ultimul rând îi reamintesc dnei Primar General că la baza acordului de guvernare dintre PSD și ALDE a stat angajamentul de a sprijini capitalul românesc, de a crea locuri de muncă în țară și nu în afară, de a încuraja companiile românești. Chiar dacă coaliția nu mai este la guvernare, acest angajament față de români rămâne", a mai scris Tăriceanu.

Gabriela Firea a spus la Digi24 că licitația a fost transparentă și că ambii concurenți au avut oferte admisibile din punct de vedere tehnic, dar că prețul companiei turcești a fost mai bun.

Din păcate, Tăriceanu nu s-a informat suficient, nu a citit legislația, nu o cunoaște, nu s-a consultat cu cineva. Dacă ar fi făcut asta ar ști că primarul general nu poate da indicații comisiei, ar fi iegal. Nu poate fi nici comisia acuzată de ceea ce se spune, de lipsă de transparență. Legislatia prevede clar să manifestăm tratament egal față de toți competitorii, față de toate firmele. Nu putem să introducem în caietul de sarcini anumite prevederi prin care să fie discriminați producătorii autohtoni”, a spus Firea.

Îmi pare rău că o procedură tehnică, legala, supravegheată de toate instituțiile a devenit subiect de atac politic. Nu ar trebui să se întâmple asta, dar asta e România și trebuie să suportăm astfel de momente”, a spus ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Ce pofte are Hailey Bieber de când este însărcinată: „Nu aveți voie să judecați”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...