Tăriceanu, surprins de susținerea PSD pentru Meleșcanu la șefia Senatului

Data actualizării: Data publicării:
ID82884_ tariceanu INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu nu este convins că Teodor Meleșcanu este propunerea PSD pentru șefia Senatului, funcție la care el renunță în cursul zilei de luni. Președintele ALDE chiar a subliniat că a avut o discuție duminică seară cu fostul ministru de Externe, iar acesta nu i-a spus nimic în legătură cu acest aspect.

Liderul ALDE a refuzat inițial să comenteze cu privire la faptul că fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, ar putea fi propunerea PSD pentru funcția de președinte al Senatului.

„Nu știu... nu mi s-a adus la cunoștință această decizie, nu vreau să fac multe comentarii, dar această decizie ar fi putut să fie făcută, dacă a fost făcută, subliniez la modul ipotetic, numai în cadrul unei discuții cu ALDE. O discuție cu ALDE n-a avut loc, prin urmare o astfel de propunere nu am ce să comentez”, a spus Tăriceanu.

El nu a dorit să comenteze dacă această susținere este o tentativă de racolare a unui parlamentar: „V-am spus care e punctul meu de vedere, iar această idee o îmbrățișează și colegii mei”.

„Am avut aseară o discuție cu domnul Meleșcanu, care nu mi-a spus absolut nimic despre o astfel de intenție, în așa fel încât să se lase impresie din partea mea că l-aș bănui pe domnul Meleșcanu de o astfel de intenție”, a mai spus liderul ALDE.

El a mai răspuns că „nu sunt negocieri cu parlamentari ALDE, nici discuții” în privința susținerii Guvernului PSD în Parlament.

Tăriceanu a mai adăugat că „sunt mai mulți senatori PSD care își doresc această funcție”.

„Nu cred că poate cineva să propună o funcție la ALDE fără să discute cu conducerea”, a subliniat el, întrebat dacă Teodor Meleșcanu va fi exclus dacă acceptă șefia Senatului.

Teodor Meleșcanu a avut zilele trecute discuții cu Viorica Dăncilă 

Anterior, Teodor Meleșcanu a declarat că a avut zilele trecute o discuție cu Viorica Dăncilă despre preluarea șefiei Senatului. El a dezvăluit că a discutat și azi dimineață cu liderul PSD despre acest lucru.

„Dânsa avea în vedere să facă o propunere în acest sens și am înțeles că în cadrul grupului senatorial PSD s-a adoptat decizia de a mi se susține candidatura”, a subliniat Meleșcanu.

El a mai spus că „nu mi-a cerut nimeni să plec de la ALDE”.

Teodor Meleșcanu a mai răspuns că „nu am discutat”, atunci când a fost întrebat dacă a vorbit cu liderul ALDE.

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri