Tăriceanu: Suspendarea președintelui nu se află pe agenda coaliției

Data actualizării: Data publicării:
171009_AP_NATO_001_INQUAM_Photos_George_Calin stoltenberg dragnea tariceanu

Suspendarea președintelui Klaus Iohannis nu se află pe agenda coaliției de guvernare, a precizat, miercuri, șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

171009_AP_NATO_001_INQUAM_Photos_George_Calin stoltenberg dragnea tariceanu
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Întrebat, la Parlament, dacă această temă se află pe agenda coaliției, Tăriceanu a negat.

Nu știu cine a lansat această temă, cred că trebuie să îi întrebați pe cei de la PNL mai degrabă. Nu stau să fac speculații la speculații. Nu, în mod clar și lipsit de orice echivoc. Nu!”, a afirmat președintele Senatului.

Și președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut, marți, că un demers de suspendare a președintelui Klaus Iohannis nu a fost subiect de discuție pe agenda coaliției. „Vorbesc ei între ei (...) Nu s-a discutat la noi așa ceva”, a răspuns Dragnea, întrebat de jurnaliști dacă s-a discutat despre demararea procedurii de suspendare.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avertizat luni că are semnale din ce în ce mai serioase că majoritate PSD-ALDE pregăteşte suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, din dorinţa de a-i salva pe Liviu Dragnea şi pe Călin Popescu Tăriceanu „de consecinţele faptelor lor”.

„Avem semnale din ce în ce mai serioase că, din dorinţa disperată de a-i salva pe Dragnea, pe Tăriceanu şi pe alţii lideri PSD de consecinţele faptelor lor, majoritatea găunoasă PSD-ALDE pune la cale procedura de suspendare a preşedintelui Iohannis. Obiectivul precis de preluare a interimatului de către mâna stângă a lui Dragnea, domnul Tăriceanu, atfel încât să dea o lovitură împotriva justiţiei, care nu le-a ieşit nici prin ordonanţa 13, nici prin pachetul de legi pe care a bătut toba ministrul Justiţiei, Toader”, a declarat Ludovic Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri