Th. Stolojan îi răspunde Monicăi Macovei: „Se arată de multe ori şocată. Sperăm să treacă şocurile astea”

Data publicării:
stolo

Theodor Stolojan îndeamnă la răbdare atunci când vine vorba despre afirmaţiile şefului său pe linie politică, Vasile Blaga. Liderul europarlamentarilor democrat-liberali i-a dat însă o replică Monicăi Macovei.

„Doamna Macovei, într-adevăr, se arată de multe ori şocată. Sperăm să treacă şocurile astea. Partidul Comunist Chinez are obiceiul de a invita periodic conducerile partidelor politice din diferite ţări, inclusiv din România”, a precizat Theodor Stolojan.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei l-a atacat dur pe preşedintele partidului, Vasile Blaga. Invitată în emisiunea „Kilometrul 0”, fostul ministru al Justiţiei a acuzat declaraţiile făcute de Vasile Blaga după vizita în China, când a precizat că Partidul Comunist Chinez împărtaşeşte aceleaşi valori cu democrat-liberalii în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid.

„A fost incredibilă și șocantă pentru că vine de la un lider care se pretinde de dreapta și, dacă se simte mai bine alături de doctrina comunistă, aș vrea să ne-o spună. Nu știu ce l-a determinat să facă declarația asta”, a spus Monica Macovei.

Theodor Stolojan și-a atenționat colegii care vor să devină europarlamentari că PDL pregăteşte un set de criterii pentru alcătuirea listei. El a spus că va fi analizată şi activitatea actualilor europarlamentari care doresc să-și reînnoiască mandatul.

„Trebuie să demonstreze că au avut activitate în Parlamentul European, cum s-a reflectat această activitate în acţiuni în cadrul PDL şi cum şi-au îndeplinit obligaţiile financiare faţă de Partidul Democrat Liberal. Partidul nu trăieşte numai cu idei frumoase, ci trăieşte cu plătitul telefoanelor”, a mai spus Theodor Stolojan.

Liderul europarlamentarilor PDL spune că unii dintre colegii săi nu şi-au mai plătit cotozaţia la partide de peste un an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri