Exclusiv Theodor Paleologu despre „Republica Fonfilor”: Generalul Ciucă încearcă să vorbească și mai prost decât Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
theodor paleologu
Theodor Paleologu. Foto: Captură Digi24

Politicienii de azi sunt oratori foarte slabi, începând cu Iohannis, „un președinte incapabil să vorbească”, a declarat fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, în emisiunea „Live cu Rotaru și Kiss” de la Digi24. „Am ajuns în Republica Fonfilor și mai sunt răcnitorii,” a spus Paleologu.

 

„Realitatea e destul de tristă. Avem, cred că pentru prima dată, un președinte incapabil să vorbească. Nu a înțeles că un președinte trebuie să fie un animal cuvântător. Și principalul protejat îl imită, că nu se poate să vorbească Ciucă mai bine decât Iohannis. Domnul general are respect pentru comandantul suprem al forțelor armate și încearcă să vorbească și mai prost decât președintele Iohannis. L-am admirat pe domnul Ciucă acum ceva vreme, a vorbit 35 de minute fără să spună absolut nimic. Este totuși o performanță,” a declarat fostul ministru la Digi24. 

„Mulți își imaginează că este de ajuns să ceară cuiva să le scrie discursurile. Este o mare greșeală. Așa face domnul președinte. Citește ce a scris un consilier și se poticnește, accentuează prepozițiile sau conjuncțiile în loc să sublinieze substantivul sau verbul. Citește foarte prost discursuri proaste, scrise de consilieri proști. Am ajutat oameni să își pregătească discursurile, dar trebuie să lucrezi împreună cu ei. Ceea ce nu înțeleg unii oameni este că trebuie să facă un efort, nu-i de ajuns să citești ce au scris alții,” a precizat Paleologu. 

Rugat să întocmească un top al celor mai buni oratori actuali din politică, Theodor Paleologu spune că „stăm prost în momentul de față” și îi împarte pe politicieni în două categorii: fonfi și răcnitori.

„Cred că am ajuns în Republica Fonfilor, sau mai sunt răcnitorii. Deci avem fonfii, care nu sunt în stare să reproducă nimic, și mai avem răcnetul, insulta. Sunt două extreme catastrofale. Era bun în felul lui Crin Antonescu, cu totuși o problemă foarte importantă, etosul, adică credibilitatea lui era foarte scăzută. Și era un om superficial și se vedea lucrul acesta în discursurile lui, dar când se pregătea putea să producă discursuri foarte bune. E adevărat, foarte negative, într-un registru mereu foarte contondent, foarte negativ, foarte răutăcios. 

Șoșoacă are admiratorii ei, sunt oameni cărora le place așa ceva. 

Geoană nu este rău, l-am auzit în unele situații vorbind bine și e destul de variat în discursuri, adică l-am auzit ținând discursuri în Parlament, unele pregătite, altele improvizate, l-am auzit vorbind la recepții, frumos, elegant, scurt, așa cum trebuie, amuzant.

Ciolacu parcă e mai bun decât Ciucă. Nu e greu, dar e ceva mai... cel puțin conștientizează faptul că trebuie să facă și el un mic efort împreună cu cei care îl ajută în pregătirea discursurilor,” a precizat fostul ministru. 

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...