Tîlvăr: Contractul cu corvetele este din 2019 şi îşi poate găsi o finalitate în curând

Data actualizării: Data publicării:
angel tilvar la o sedinta
Angel Tîlvăr a declarat că aşteaptă un răspuns de la partea franceză, la sfârşitul acestei săptămâni, în privinţa contractului din 2019 privind corvetele. Foto: Inquam Photos

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, miercuri, că aşteaptă un răspuns de la partea franceză, la sfârşitul acestei săptămâni, în privinţa contractului din 2019 privind corvetele.

„La sfârşitul acestei săptămâni aşteptăm răspunsul de la partea franceză. (...) Se va lua o decizie şi vom şti ce avem de făcut în continuare”, a spus Tîlvăr, miercuri, la Parlament, potrivit Agerpres.

Întrebat la ce răspuns se aşteaptă de la partenerul francez, Tîlvăr a spus: „Nu mă pot substitui părţii franceze, noi ştim ce avem de făcut, din punct de vedere legal, în România. Este un contract din 2019 care îşi poate găsi o finalitate, într-un sens sau altul, în curând”.

Licitație câștigată de asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța

Asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța s-a clasat pe prima poziție la licitația pentru construirea celor patru corvete multifuncționale, după „o procedură internațională corectă și transparentă”.

„Asocierea reafirmă angajamentul de a construi corvetele în Șantierul Naval Constanța, cu o implicare consistentă a industriei românești de apărare”, se arată într-un comunicat.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri