Traian Băsescu: „USL nu se va rupe”

Data publicării:
traian basescu cotroceni presidency ro 26 feb-69994

„USL nu se va rupe, dar cred că una din condiţiile ca domnul Antonescu să fie susţinut de USL la preşedinţie este să nu aibă atribuţiuni, să fie transferate la Parlament şi la Guvern. Şi atunci poate să fie preşedinte. În stadiul actual, este o nevoie acută de echilibru de putere între Parlament, Guvern şi preşedinte. Deci cred că e o mare greşeală reducerea atribuţiunilor preşedintelui, mai ales că discutăm de un preşedinte ales”, a spus Traian Băsescu la B1TV.

„Se defrişează atât de tare atribuţiunile preşedintelui încât cred că undeva pe dedesubt este o înţelegere din asta murdară, care se reflectă în Constituţie. "Omule, rămâi candidatul nostru şi te facem preşedinte, dar chiar te alegem degeaba. Dacă toată puterea este la primul-ministru şi la majoritatea parlamentară, te facem preşedinte, domnule Crin Antonescu?", a adăugat șeful statului.

Traian Băsescu, despre comisia pentru revizuirea Constituţiei: „E amatorism acolo”

Legat de modul în care se desfăşoară lucrurile în Comisia pentru revizuirea Constituţiei, președintele a spus: „E amatorism acolo. În primul rând, nu au plecat anunţând obiectivele revizuirii Constituţiei, poate le ţin secrete. Ei au acum o abordare ca şi cum ar face o nouă republică, intră în toate articolele, intră cu trăsnăi şi ce mi se pare odios în ce se întâmplă, dincolo de faptul că îmi repugnă uşurinţa cu care treci peste un referendum fără explicaţii, mă uit la funcţia de preşedinte. Repet, eu nu mai candidez şi noua Constituţie nu mi se aplică, eu îmi termin mandatul pe actuala Constituţie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri