Un deputat PNL cere demisia ministrului Teodor Meleșcanu, după eșecul de la Consiliul de Securitate

Data publicării:
Ovidiu alexandru raetchi, deputat pnl
Foto: Facebook/OvidiuRaețchi

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei de apărare, îl acuză pe Teodor Meleșcanu, ministrul de externe, că spre deosebire de Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, înțelegea că politicile susținute de aceștia vor duce la eșec în politica externă, așa cum s-a întâmplat, vineri, când România a pierdut locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. A preferat însă să-și păstreze postul ministerial, în loc să apere onoarea deputaților români, spune liderul liberal. Tocmai de aceea, Ovidiu Raețchi îi cere demisia lui Teodor Meleșcanu.

Ovidiu Raețchi spune că Teodor Meleșcanu le-a fost complice „acestor Dumb&Dumber de la vârful statului” și îl acuză că este direct vinovat de eșecul României în planul politicii externe. Nu în ultimul rând, amintește și de votul din diaspora de la alegerile europarlamentare, pentru care ministrul Meleșcanu nu și-a asumat răspunderea.

„Munca de ani de zile a unor profesioniști a fost sabotată de aflarea în treabă și băgarea în seamă absolut revoltătoare a lui Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă pe subiecte diplomatice pe care nu le înțelegeau și nu le stăpâneau”, a scrie Ovidiu Raețchi pe Facebook enumerând câteva dintre deciziile neinspirate determinate de aceștia: „Au anunțat mutări de ambasade fără să se consulte cu decidenții reali, au luat pe nepregătite aliații europeni, au generat tensiuni cu parteneri tradiționali din Orientul Mijlociu, au promis lucruri pe care știau că nu le pot onora procedural - și, în final, nu au realizat nimic, ne-au făcut de râs pe plan extern și au pierdut voturile de care țara noastră avea nevoie la ONU”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiți și:  Klaus Iohannis: România a pierdut locul în Consiliul de Securitate din cauza declarațiilor despre mutarea ambasadei din Israel

MAE, despre votul pentru locul în Consiliul de Securitate ONU: România s-a angajat târziu în campanie

Ovidiu Raețchi, pe Facebook: „În mod previzibil, România a pierdut cursa pentru locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Munca de ani de zile a unor profesioniști a fost sabotată de aflarea în treabă și băgarea în seamă absolut revoltătoare a lui Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă pe subiecte diplomatice pe care nu le înțelegeau și nu le stăpâneau. Au anunțat mutări de ambasade fără să se consulte cu decidenții reali, au luat pe nepregătite aliații europeni, au generat tensiuni cu parteneri tradiționali din Orientul Mijlociu, au promis lucruri pe care știau că nu le pot onora procedural - și, în final, nu au realizat nimic, ne-au făcut de râs pe plan extern și au pierdut voturile de care țara noastră avea nevoie la ONU. Iar ministrul de Externe Meleșcanu le-a fost complice în tot acest timp acestor Dumb&Dumber de la vârful statului, deși, spre deosebire de ei, înțelegea prea bine că se va ajunge aici. Dar a ales să-și conserve postul ministerial, nu să apere onoarea diplomaților români. E absolut firesc ca Meleșcanu să demisioneze după acest eșec pentru care e direct vinovat. Dar el a dovedit deja, în cazul votului din Diaspora, că nu dă doi bani pe asumarea răspunderii și a propriilor greșeli”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri