Un senator PSD s-a înscris în AUR. „A contat pentru mine onoarea”

Data publicării:
senatorul calin maties
Călin Matieș a părăsit PSD pentru AUR. Foto: Facebook

Senatorul PSD de Alba Călin Matieş și-a anunțat vineri plecarea din partid împreună cu mai mulți membri ai organizației locale și înscrierea în PSD. El spune că a fost trădat de PSD, unde i se promisese candidatura pentru primăria municipiului Alba-Iulia, și a spus că a ales „onoarea”.

„A contat pentru mine onoarea. Aveam de ales între a fi lași și a avea onoare. Am luat azi hotărârea de a mă afilia cu AUR (...) și îi mulțumesc domnului Simion că a acceptat venirea mea în AUR”, a declarat Călin Matieș vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

El a mai spus că a fost trădat de Victor Negrescu, europarlamentar din partea PSD, pentru că partidul îi promisese că va fi candidat pentru primăria Alba-Iulia.

Mătieş a avut mai multe acţiuni şi luări de poziţie similare celor ale AUR, printre acestea numărându-se şi faptul că i-a dărut un buchet de flori cu tricolor preşedintelui Ungariei Katalin Novak, aflată în centrul istoric din Alba Iulia, transmiţându-i că Transilvania a fost, este şi va fi mereu românească, precum şi campania de strângere de semnături pentru amplasarea unei statui a lui Avram Iancu, în Cetatea Alba Carolina, relatează News.ro.

Potrivit presei locale, senatorul Călin Matieş ar urma să preia conducerea filialei judeţene a AUR.

Pe lângă o bună parte a organizaţiei PSD Alba Iulia, Matieş a precizat pentru alba24.ro, că alături de el vor mai trece la partidul condus de George Simion şi alte organizaţii judeţene.

Călin Matieș a fost ales senator de Alba pe listele PSD în 2020. Potrivit prezentării de pe site-ul Senatului, el este membru în mai multe comisii: Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, Comisia pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală, precum și în Comisia pentru administraţie publică.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri