Varujan Vosganian: Dacă probele împotriva lui Videanu sunt ca cele împotriva mea, e nevinovat ca și mine

Data publicării:
Adriean Videanu captura digi24-2

Adriean Videanu este acuzat subminarea economiei naționale. Averea sa a fost pusă sub sechestru.

„Videanu e urmărit penal pentru că Traian Băsescu a decis acest lucru. Băsescu, care a dat declarații în care a spus că Videanu trebuie să facă ce a făcut și a promulgat o lege care extindea cu mult facilitățile lui Videanu. Însă nu vreau să mă amestec”, a spus el.

„Traian Băsescu ar fi trebuit să se gândească de două ori. Din două una: ori Videanu e vinovat că a atras grupuri infracționale și atunci Băsescu are vina lui, pentru că a favorizat aceleași grupuri infracționale, ori Videanu e nevinovat, iar Băsescu trebuia să își asume”, a declarat senatorul Varujan Vosganian în „Jurnalul de seară”.

„Nu știu ce e în dosarul acela. Însă dacă probele împotriva lui Videanu sunt ca cele împotriva mea, atunci Videanu e nevinovat ca și mine”, a subliniat el.

„Băsescu promulgă legi, una dintre ele este 332, fără să o retrimită la Parlament, care permitea combinatelor de îngrășăminte chimice să aibă facilități de preț cu mult mai mari decât cele oferite de Videanu. A avut declarații în care spunea că da, proprietarii combinatelor au dreptate să ceară disconturi și dacă nu se înțeleg la Guvern să vorbească cu dânsul. Nu mi se poatre corect cum a procedat Băsescu, fără să își asume partea sa în ce s-a întîmplat. Să spună public”, a mai declarat Varujan Vosganian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri