Victor Ponta s-a întâlnit cu Crin Antonescu. PSD și PNL ar putea face schimb de ministere

Data publicării:
crin ponta cotroceni resize -Mediafax Foto-Ovidiu Micsik-1

Foto: Mediafax

Actualizare 15.43. Premierul Victor Ponta a nu a dorit să comenteze rezultatul întâlnirii avute la Parlament cu Crin Antonescu.

„Până mâine, când are loc ședința PNL, nu fac niciun comentariu”, a spus el, refuzând să dea detalii jurnaliștilor despre posibilele schimbări în Guvern.

Victor Ponta a spus că a avut o „discuție foarte bună” cu președintele PNL și că „USL există și funcționează”.

De asemenea, premierul a spus că a „lămurit” cu Crin Antonescu chestiunea măsurii pentru reeșalonarea creditelor, dar a refuzat să precizeze dacă aceasta a fost sau nu discutată în USL înainte de a fi anunțată.

___________________________

Actualizare 14.41. Surse din USL spun că PNL și PSD ar putea face schimb de ministere, astfel încât social-democrații să numească un ministrul la Intene, iar liberalii să preia Apărarea, unde ar urma să fie numit Sorin Frunzăverde.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat la Digi24 că este vorba despre o informație pe surse, pe care nu poate să o confirme, și că un posibil schimb de ministere nu a fost discutat oficial la nivelul USL.

_______________________

Întâlnirea vine după ce surse din PNL au declarat că, mâine, în Delegaţia permanentă a partidului, s-ar putea decide ca ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, să fie înlocuit cu Eugen Nicolăescu.

În locul lui Eugen Nicolăescu, la conducerea Ministerului Sănătăţii ar putea fi numit Cristian Buşoi, de la Casa Naţională de Sănătate.

În ceea ce priveşte conducerea Ministerului de Interne, aceasta ar putea fi preluată de Sorin Frunzăverde.

Şi Mariana Câmpeanu ar putea fi înlocuită de la conducerea Ministerului Muncii. În locul său ar putea fi numită Cristina Pocora.

Liberalii se întâlnesc astăzi, la ora 16.00 pentru a discuta despre posibila nominalizare a lui Sorin Fruzăverde la Interne, potrivit unor surse din partid.

Ce spun liberalii despre posibilele schimbări în Guvern

Mai mulți parlamentari liberali spun că nu știu nimic despre posibilele înlocuiri de miniști.

„Nu am cunoștință de astfel de modificări, dar sigur că o schimbare a lui Daniel Chițoiu n-o văd acum posibilă. Dar evident că există rațiuni care pot să ducă la o modificare a strategiei partidului. Nu am auzit de o apropiere excesivă de premier. O relație foarte bună între un premier și un ministru de Finanțe e firească”, spune senatorul PNL Marius Nicoară.

„Cred că până mâine sunt numai zvonuri. În afară de faptul că vom pune un ministru la Interne, restul nu știu absolut nimic, nici măcar cine va fi pus la interne”, a spus deputatul Mihăiță Calimente.

Întrebat despre o posibilă numire a lui Sorin Frunzăverde la Interne, parlamentarul spune că nu are nicio informație în acest sens.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a declarat că „presa află de multe ori înaintea oamenilor politici nişte lucruri”.

„Sunt vicepreşedinte al partidului, liderul senatorilor, dar nu ştiu nimic”, a spus el.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri