Victor Ponta vrea să coopteze în conducerea PSD şapte membri lăsaţi pe dinafară la congres

Data publicării:
psdei noi

 

Anumiţi politicieni din Partidul Social Democrat care nu au fost aleşi vicepreşedinţi la congres vor primi, totuşi, o funcţie de conducere în partid, a anunţat liderul formaţiunii, Victor Ponta, într-un interviu televizat. El a numit şapte membri PSD din diverse judeţe ale ţării, apropiaţi ai săi, „oameni importanţi” care au câştigat de-a lungul timpului mai multe mandate de primari sau de preşedinţi de consilii judeţene. Printre ei, Nicuşor Constantinescu, care a ratat sâmbătă funcţia de vicepreşedinte pe regiunea sud-est, în favoarea lui Marian Oprişan.

Victor Ponta a precizat că de săptămâna viitoare se va găsi o soluţie pentru cooptarea acestora în conducerea PSD, dar în nici un caz cu mărirea numărului de posturi de vicepreşedinte:

Săptămâna viitoare o să găsesc o soluţie pentru cei care nu au fost aleşi vicepreşedinţi prin care să-i cooptez în conducere. Oamenii aştia au o uriaşă legitimitate locală. Vreau să-i ţin aproape pentru că sunt oameni foarte importanţi, foarte apropiaţi de mine. Nu se pune problema să mărim numărul de vicepreşedinţi”, a spus liderul social-democrat.

Membrii PSD numiţi de premier:

- Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi;

- Ion Prioteasa, preşedintele organizaţiei Dolj a PSD;

- Adrian Ţutuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa;

- Silvian Ciupercă, preşedintele CJ Ialomiţa;

- Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa;

- Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău;

- Titu Bojin, preşedintele CJ şi al PSD Timiş.

La împărţirea celor opt funcţii de vicepreşedinţi regionali, sâmbătă, la Congresul PSD, Nicuşor Constantinescu a pierdut cursa în favoarea lui Marian Oprişan pe regiunea Sud-Est. Au mai existat şi în trecut divergenţe între cei doi lideri locali atunci când Marian Oprişan a devenit liderul preşedinţilor de Consilii Judeţene, funcţie la care candida şi Nicuşor Constantinescu.

Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, este cercetat de Agenţia Naţională de Integritate. El este suspectat de incompatibilitate, după ce timp de patru ani a fost atât consilier judeţean, cât şi director la Administraţia Bazinală de Apă Banat. În plus, preşedintele CJ Timiş nu poate justifica 40.000 de euro şi aproape 400.000 de lei din avere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri