Viorica Dăncilă a fost primită de regele Spaniei. Despre ce au discutat

Data actualizării: Data publicării:
dancila regele felipe gov ro
Foto: Gov.ro

Premierul Român Viorica Dăncilă, aflată în vizită în Spania, a fost primită de regele Felipe al VI-lea, anunță un counicat al Guvernului.

dancila regele felipe gov ro
Foto: Gov.ro

Cei doi oficiali au vorbit despre „nivelul excelent al relațiilor între România și Regatul Spaniei” în mai multe domenii, inclusiv „la nivel uman, în contextul bunei integrări în societatea spaniolă a celor peste un milion de români care trăiesc și muncesc în această țară.”

„Prim-ministrul României a menționat, de asemenea, că Spania este un adevărat model în plan european din punct de vedere al modului de integrare al cetățenilor, atât la nivel guvernamental, cât și al societății”, se arată în comunicat.

Discuțiile s-au referit și la președinția Consiliului UE, pe care România o va exercita în 2019.

în prima jumătate a anului viitor, s-au discutat aspecte legate de pregătirile și prioritățile țării noastre pentru acest mandat.

„Șeful Executivului a subliniat oportunitatea aprofundării colaborării dintre România și Spania cu privire la principalele subiecte aflate pe agenda europeană, pentru a genera, prin eforturi comune, rezultate pozitive pentru Uniunea Europeană, pentru statele membre și pentru cetățeni”, se arată în comunicatul Guvernului.

În fața Palatului Zarzuela, reședința regelui Spaniei, mai mulți români au venit să o întâmpine pe Viorica Dăncilă cu pancarte cu mesaje critice la adresa acesteia. Fotografiile au fost publicate pe grupul Diaspora Europeană.

Unele dintre mesaje sunt scrise în limba spaniolă, în timp ce alți români o așteaptă cu pancarte în limba țării natale: „Corupții, hoții și condamnații penali nu ne reprezintă! Plecați, doamna Dăncilă!”, „Demisia! Confiscarea averilor. Fără penali! Jos ciuma roșie! Trăiască România!”, „Maiestate, Viorica Dăncilă nu îi reprezintă pe românii din Spania. Cerem demisia guvernului PSD!”, „Bine ai venit la Priștina, Veorico! Diaspora te așteaptă în U.K, la Paris sau Roma. PS: ce mai contează? Toate-s la fel”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri