Viorica Dăncilă, prima reacție din PSD după adoptarea tacită a proiectului autonomiei Ținutului Secuiesc în Camera Deputaților

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila dezbatere inquam george calin 20191119190022__CL_1618-01
Viorica Dăncilă. Foto: Inquam Photos / George Călin

Adoptarea tacită a proiectului de lege care acordă autonomie așa-zisului Ținut Secuiesc este o chestiune extrem de gravă, din toate punctele de vedere. Este un afront la adresa suveranității statului român, spune fostul premier și lider PSD Viorica Dăncilă, într-o postare pe care a făcut-o pe Facebook marți seara, după miezul nopții.

„Nicio epidemie, nicio izolare nu poate justifica o astfel de scăpare de procedură. Adoptarea, chiar și tacită, a unei propuneri legislative de o asemenea gravitate nu arată doar o totală lipsă de profesionalism, ci și inconștiență politică”, consideră Viorica Dăncilă.

Depus la sfârșitul anului trecut, proiectul prin care Ţinutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică în România a trecut, tacit, de Camera Deputaților, după ce a expirat perioada în care putea fi dezbătut. 

„Senatul e acum dator să repare această oribilă greșeală”, spune Viorica Dăncilă, în condițiile în care proiectul a fost înaintat camerei superioare a Parlamentului, care este forul decizional în acest caz.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Parlamentarii au votat, la 10 octombrie 2019, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă, iar în luna noiembrie, după ce a pierdut și alegerile prezidențiale, fostul premier și-a dat demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat. Atunci când a fost numită prim-ministru, Viorica Dăncilă a renunțat la mandatul de europarlamentar, pentru care nu a mai candidat, la alegerile de anului trecut.  

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri