Polițiștii l-au iertat pe Teodosie. Reacția IPJ Constanța după slujba de Anul Nou cu 100 de oameni

Data actualizării: Data publicării:
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului., in timpul unei slujbe religioase
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Polițiștii din Constanța nu au aplicat sancțiuni după ce ÎPS Teodosie a ținut slujba de Anul Nou în prezența a aproximativ 100 de credincioși, după ora 23.00, când circulația în oraș era interzisă din cauza restricțiilor impuse de carantină. Aceștia susțin că scopul Poliției este ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile.

„Cu privire la evenimentul religios desfăşurat seara trecută, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, precizăm faptul că polițiștii și jandarmii constănțeni au acționat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00 - 05.00, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător”, a tramsis Inspectoratul de Poliție Județean Constanța (IPJ).

Polițiștii susțin că i-au informat pe oameni despre măsurile dispuse în actualul context epidemiologic, notează Mediafax.

„Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare. Persoanele prezente au fost atenționate verbal, polițiștii amintindu-le despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil”, se mai arată în informarea poliției. 

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului a avut loc la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța, a început puțin după ora 23 și a durat două ore. Asta în condițiile în care circulația după ora 23 este interzisă. La Slujba de Anul Nou au participat aproximativ 100 de credincioși, dar și 12 polițiști și jandarmi, care însă nu au dat sancțiuni, ci doar avertismente verbale.

Abia vineri seara, de la ora 20.00, municipiul Constanța iese din carantină

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri