Povestea tinerei care nu a reușit să se căsătorească la consulatul român din Emiratele Arabe Unite, din cauza birocrației

Data publicării:
Povestea tinerei care nu a reușit să se căsătorească la consulatul român din Emirate, din cauza birocrației
Povestea tinerei care nu a reușit să se căsătorească la consulatul român din Emirate, din cauza birocrației. Foto: Facebook Raluca Mureșan

Raluca Mureșan, vlogger de turism, a încercat să se căsătorească la consulatul României din Emiratele Arabe Unite. A ajuns acolo în ziua în care era programată, îmbrăcată în rochie albă, cu buchet și flori în păr. Surpriză, însă: programarea pe care o făcuse online nu era valabilă, iar actele lor nu au fost înregistrate. Mureșan a povestit la Matinalii Digi FM experiența prin care a trecut.

Tânăra s-a mutat acum o lună în Ras al Khaimah, Emiratele Arabe Unite, pentru a fi alături de logodnicul său. Și pentru că este ilegal ca o femeie să locuiască cu un bărbat fără a fi căsătoriți, au decis să facă pasul cel mare mai repede.

Raluca și logodnicul ei au pregătit toate actele necesare, le-au depus online, s-au programat tot online pentru cununia civilă la consulatul României, iar în ziua cea mare s-au prezentat cu zâmbetul pe buze, pregătiți să spună „Da”.

Am avut doar 2 martori. Toată lumea era îmbrăcată frumos, cu flori, cu aparate foto, cu cameră video, eu îmbrăcată frumos, cu flori în păr, cu rochie de cununie albă, cu buchet”, a povestit ea.

Când, după mai bine de o oră de așteptare, în ciuda programării, le-a venit rândul, au aflat că, de fapt, erau programați să depună actele.

De fapt, mailul de confirmare a datei de oficializare a căsătoriei se trimite automat, e greșeală de sistem, iar actele se depun la ghișeu, nu online, deși pe site scrie că se depun online.

După zeci de minute de furie, birocrație și umilință, Raluca Mureșan și logodnicul ei au fost programați pentru cununia civilă pe data de 2 decembrie.

Lucrurile nu s-au terminat însă aici. Au fost anunțați apoi că programarea a fost anulată pentru că a expirat certificatul medical.

Cei doi trebuie, astfel, să refacă certificatul medical și să depună din nou actele de căsătorie.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri