Presă: Tudorel Toader a câștigat în 2018 la fel de mulți bani ca premierul britanic Theresa May

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tudorel Toader şi-a publicat recent declaraţia de avere, după ce a plecat de la șefia Ministerului Justiției, și, potrivit Ziarul de Iași, a avut venituri în 2018 asemănătoare cu ale premierului britanic Theresa May. Aceasta din urmă va demisiona vineri, din cauza dificultăților avute cu Brexitul.

Actualul rector al Universităţii „Al. I. Cuza” din Iași a avut anul trecut venituri de aproape 800.000 de lei. Suma lunară este, în medie, de 65.000 de lei.

Banii au venit de la Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, universitatea ieșeană și pensia.

În total, suma anuală este echivalentă cu cea a premierului Marii Britanii, Theresa May. Ea a câștigat anul trecut 153.000 de lire. În această sumă sunt incluşi şi banii obţinuţi ca parlamentar. Asta înseamnă că premierul britanic a câştigat în jur de 12.750 de lire pe lună, adică în jur de 67.000 de lei.

De asemenea, fostul ministru deține mai multe proprietăți și terenuri în Vrancea și Iași și trei autoturisme, dobândite fie prin cumpărare, fie prin moştenire, dar şi trei conturi pe numele său, în euro, dolari şi lei. Toader a reușit să economisească, cumulat, aproximativ 400.000 de lei.

Citiți mai multe pe Ziarul de Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri