Președintele CJ Ilfov: Am trimis control la centrul Armonia, părea în regulă. Dacă cei care au mers nu și-au făcut datoria, vor plăti

Data actualizării: Data publicării:
hubert-thuma-digi
Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a declarat la Digi24 la unul dintre cele trei centre - Armonia, din Afumați - a trimis o echipă de control acum două săptămâni și "totul părea în regulă". FOTO: captură Digi24

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a declarat la Digi24 că nici DGASPC Ilfov, nici Primăria nu pot verifica niște centre private. A spus însă la unul dintre cele trei centre - Armonia, din Afumați - a trimis o echipă de control acum două săptămâni și "totul părea în regulă". "Dacă cei care au mers în control nu și-au făcut datoria vor plăti, dar aici nu pot eu interveni", a spus el.

"Ce am văzut cu toții la tv e șocant, nu ar trebui să se mai repete așa ceva niciodată.

DGASPC Ilfov nu are atribuții de control, nu poate merge în aceste centre private să le verifice. Nici DGASPC Ilfov, nici Primăria nu poate verifica niște centre private.

Ce putem face e să monitorizăm oamenii, dar doar în centrele care sunt în subordinea noastră, le monitorizăm. 

Aceste trei centre sunt private, am avut doar într-unul beneficiari, 16. Puteam să verificăm acolo dacă banii pe care noi îi plătim pentru acești beneficiari sunt folosiți în interesul lor. Prin DGASPC am cerut note justificative cum se cheltuiesc banii, aceste note sunt la contractul pe care-l avem cu ei. Dar drept de control nu avem.

Aparent, totul părea în regulă. Am trimis control și acum două săptămâni acolo, la unul dintre cele trei centre, la centrul Armonia din Afumați. Dacă cei care au mers în control nu și-au făcut datoria vor plăti, dar aici nu pot eu interveni.

Trebuie să vedem anchetă parchetului. Oamenii care veneau în control cu siguranță au văzut bătrânii.

DGASPC putea face verificări doar la un singur azil unde erau 16 beneficiari.

Ce am văzut în ultimul timp e dezgustător, cum fiecare încearcă să arunce vină pe altcineva. Nu aș fi intervenit dacă nu aș fi văzut că nimeni nu-și asumă.", a declarat Hubert Thuma.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri