Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind starea de alertă. Actul a fost publicat în Monitorul Oficial UPDATE

Data actualizării: Data publicării:
presidency iohannis orban arafat l_vizita_la_centrul_national_de_conducere_si_coordonare_a_interventiei_-_08-04-2020_6
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind instituirea măsurilor de siguranță pe perioada stării de alertă, a anunţat vineri dimineață Administraţia Prezidenţială. Actul normatic a fost publicat în Monitorul oficial.

UPDATE Legea privind instituirea stării de alertă a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Ea va intra în vigoare luni, la trei zile de la publicare, conform articolului 78 din Constituție.


Legea va intra în vigoare la trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial, conform articolului 78 din Constituție.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional proiectul Guvernului privind măsurile din starea de alertă, fiind făcute mai multe modificări, printre care aceea că Parlamentul va trebui să încuviinţeze starea de alertă în cazul în care aceasta se instituie în cel puţin jumătate de ţară.

România se află în stare de alertă pentru 30 de zile, începând cu 15 mai, a anunțat joi seară ministrul de Interne Marcel Vela. Vela, șeful DSU, Raed Arafat, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au prezentat textul hotărârii și a anexei care reglementează măsurile impuse pe durata stării de alertă. Cei trei oficialli nu au menționat eventuale amenzi care ar putea fi date celor care încalcă restricțiile.

Editor: B.P.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri