Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Oamenii nu au votat și din cauza asocierii referendumului cu Liviu Dragnea

Data publicării:
biserica

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a explicat într-un interviu acordat postului de radio RFI, care sunt, din punctul lui de vedere, motivele ce au dus la invalidarea referendumului pentru redefinirea familiei.

„Sunt mai multe cauze pentru neîntrunirea cvorumului: politizarea evenimentului, asocierea referendumului cu Liviu Dragnea, neclaritatea întrebării puse în cadrul referendumului. (...) Nu este înfrângerea Bisericii, este a celor care s-au lăsat captivi indiferenței personale, ignorării mizei acestui referendum și manipulărilor în special din mediul online. (...) A fost o onoare să susținem o temă civică de o asemenea amploare”, este de părere Vasile Bănescu.

Cât despre problema adopției de copii de către cuplurile formate din persoane de  același sex: „Cred că nu se va ajunge în societatea românească la adopția de copii de către cuplurile homosexuale. Este o tema excesiv fluturată de unii. Nu consider că acesta este un pericol iminent, dar nu subestimez influența ideologică care punctual este adesea foarte intens promovată de vârfurile ideologiei LGBT-iste. Știm că nu doar la noi, dar mai ales în spațiile apusene, această ideologie este una reală, manifestată intens”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri