Rareș Bogdan: Companiile de stat românești să-și închidă conturile de la băncile austriece, după comportamentul „nesimțit” al Austriei

Data actualizării: Data publicării:
Rares Bogdan
Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan. Foto: Facebook/PNL

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a solicitat joi, în cadrul unei intervenții făcute la Antena 3, companiilor de stat românești să-și închidă conturile pe care le au la băncile austriece din țară. Bogdan a acuzat Austria de un comportament „sfidător, revoltător, agresiv și nesimțit” la adresa României, după votul nefavorabil cu privire la accederea țării noastre în spațiul Schengen.

„Astăzi împotriva intereselor României și a românilor a fost Austria. Companiile de stat din România care în momentul acesta au carduri bancare prin care rulează zeci, sute de milioane de euro lunar prin Raiffeisen și Erste, sunt obligate de către fiecare român în parte să-și închidă de la Raiffeisen și de la Erste”, a spus Rareș Bogdan.

Cu o zi în urmă, europarlamentarul a povestit la Digi24 cum s-a desfășurat întâlnirea cu cancelarul austriac Karl Nehammer pe tema aderării României la Spațiul Schengen. El a spus că liderul de la Viena a fost foarte tensionat în cursul întâlnirii și că a amintit de faptul că Austria a fost un imperiu.

Extinderea Spațiului Schengen nu va avea loc pentru România și Bulgaria. Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a declarat joi dimineață, înaintea Consiliului JAI, că va vota împotriva extinderii Spațiului Schengen. Olanda și Austria au votat împotriva aderării celor două țări, deși Bucureștiul avea sprijinul Olandei. Olandezii nu au acceptat însă intrarea Bulgariei și cele două țări au fost analizate la pachet. Croația a obținut undă verde și va intra în Schengen.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri