Reacția Asociației Brokerilor după declaraţiile lui Darius Vâlcov despre Digi | RCS-RDS

Data actualizării: Data publicării:
sediu bursa de valori bucuresti

Asociația Brokerilor intervine, după declaraţiile pe care Darius Vâlcov le-a făcut despre compania Digi | RCS-RDS şi atrage atenția că astfel de afirmații pot avea efecte negative în ceea ce privește protecția investitorilor și buna funcționare a pieței de capital.

În mod repetat, consilierul economic al premierului a făcut declaraţii denigratoare la adresa companiei listate la bursă. Digi | RSC RDS a respins şi condamnat atacul ca fiind unul nefondat. „Prețul acțiunilor este sensibil la performanțele companiei, dar și la informațiile făcute publice despre aceasta", spun brokerii. "Investitorii își întemeiază deciziile de investiții pe informațiile de care dispun și de aceea transparența și acuratețea sunt importante pentru funcționarea fără probleme a piețelor și încrederea publică în acestea", mai spune comunicatul organizației profesionale.

Horia Gusta, director general Cert Invest: Riscurile sunt destul de mari, în principal, investitorii, o parte din ei, pot pierde bani, dar alţii pot câştiga şi, atunci, aceste declaraţii trebuie tratate cu maximă atenţie, sigur că unii pot fi mulţumiţi, alţi investitori pot fi nemulţumiţi, politicienii, în schimb, relativ, la societăţile listate pe Bursa de Valori Bucureşti trebuie să manifeste o grijă deosebită. Dacă ne referim, în speţă, la acţiunile Digi, investitorii nu aveau cum să ştie care va fi evoluţia, ei se bazează pe situaţiile financiare, în principal, şi mai puţin, la momentul realizării investiţiei pe zvonurile pe care politicienii le lansează în piaţă. Din păcate, nu există nicio repercusiune, din păcate, faţă de politicieni, care, poate, uneori nu cunosc aşa de bine domeniul, motiv pentru care companiile nu se pot proteja, dar nu despre companii este vorba, este vorba despre investitori care deţin actiuni la companiile listate, aceşti investitori pot pierde realmente bani pe termen scurt, pentru că, dacă la finalul zilei companiile sunt serioase, preţul se corectează în modul corespunzător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri