Vlad Soare: Relaxare după 15 mai? Nu și pentru bucureștenii second-hand!

Data actualizării: Data publicării:
vlad soare Material susținut de AMBI
Vlad Soare

După 15 mai măsurile luate pentru prevenirea COVID19, vor fi ameliorate și vom intra într-o primă etapă de relaxare. Poate cea mai importantă măsură o reprezintă faptul că nu vom mai completa declarații justificative privind locurile în care ne deplasăm.

Totuși, vei fi obligat să completezi o declarație dacă părăsești localitatea.

Însă România are încă o împărțire administrativ-teritorială care nu ține cont de extinderea comunităților și zonele metropolitane nu sunt reglementate.

Ce înseamnă asta? Să luăm exemplul comunității București-Ilfov. Dacă ai decis să te muți în afara Bucureștiului și acum locuiești într-una dintre localitățile următoare, Voluntari, Chiajna, Otopeni, Corbeanca, Snagov, Balotești, Tunari, Pipera, Bragadiru, Jilava, Popești-Leordeni, Buftea, Ștefănești, Pantelimon, Cernica, Berceni, 1 Decembrie, Vidra, ghinion! Relaxarea nu ți se aplică și ție!

Tu ești un Bucureștean second-hand și trebuie să completezi o declarație la fel ca și până acum. Relaxarea nu este pentru tine! La fel cum nu sunt nici serviciile publice locale integrate sau școlile de stat, spitalele sau alte lucruri de bază.

Dacă ești din Ilfov și lucrezi în București, pierzi în trafic minimum două ore. Adică 10 ore săptămânal către serviciu și de la serviciu. Pentru tine, o lună de viață are doar 28 de zile.

Haide să îți spun de ce.

Pentru că nimănui nu îi pasă de tine. Ești doar un bancomat de taxe și pentru Ilfov și pentru București. Acasă în Chitila plătești impozit pe teren, locuință, mașină, iar în sectorul 1, la muncă, plătești CAS, sănătate, TVA, impozit pe profit și multe altele. Convenabil, nu?

Dacă ai și copii, să trăiască și să fie sănătoși! Îi vei trimite la școala gratuită de care ești arondat în Glina. Corect, dar în Glina nu este o școală. Sau dacă este, precum în Brănești, vei descoperi că primăria de aici nu are niciun interes să aducă și să plătească profesori titulari. Drept pentru care îți vei face o viză de flotant în sectorul 4 și vei găsi o școală care speri să îți fie în drum. Mai pune un ocol de vreo jumătate de oră pe zi.

Peste toate astea, acum trebuie să completezi și o declarație.

Sistemul este atât de aberant încât cel care locuiește în Drumul Taberei și lucrează în Floreasca, nu trebuie să completeze o declarație, în vreme ce acela care stă în Pipera și lucrează în Floreasca, va fi nevoit să o facă. Nu contează că cel din Drumul Taberei străbate o distanță mult mai mare față de cel din Pipera până la locul de muncă.

Lucrurile sunt simple: București-Ilfov reprezintă o singură comunitate. Viitorul este doar în această direcție.
AMBI (Alianța Metropolitană București Ilfov) este singura formațiune politică ce militează pentru această schimbare. Vino alături de noi pentru a revoluționa administrația publică locală!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri