România va avea un nou port. Va fi construit pe malul Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari

Data actualizării: Data publicării:
muncitorii construiesc noul port de la marea neagra
Noul port va avea o suprafață de 33.000 de metri pătrați. FOTO: Captură video Digi24

După ce Portul Constanța a devenit un adevărat infern pentru transportatori în ultimii aproape doi ani, de la izbucnirea războiului din Ucraina, un nou port va fi construit. Acesta va fi amplasat pe malul Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari și va facilita acostarea și descărcarea navelor care transportă mărfuri. În prezent, se stă cu zilele în vamă pentru a trece de control.

Pe malul Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari se va construi noul port. Va avea o suprafață de 33.000 de metri pătrați și deja muncitorii au ajuns în zonă și au început treaba.

Vor construi drumuri de acces, o platformă de operare de 21.000 de metri pătrați, dar și trei dane, de 120 de metri pătrați fiecare.

Specialiștii spun că era nevoie de un astfel de port, pentru că, în ultimii ani, cel din Constanța a fost foarte solicitat, iar TIR-urile care transportă diferite mărfuri, în special cereale, stau și câteva zile la cozi interminabile.

La 25 de km de Ovidiu, pe același canal, se reabilitează alt port, se numește Luminița, pentru a crește volumul de mărfuri tranzitate pe căile navigabile interioare.

Astfel, Portul Constanța va fi degrevat de presiunea pe care o are în prezent.

Cele două proiecte costă peste 200 de milioane de lei și sunt finanțate de UE.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri