Rusia mobilizează noi trupe şi soldaţi pentru a ţine pasul cu „pierderile constante de personal” din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Artillery and missiles rain down on Russian tanks approaching Ukraines Capital Kyiv& as Kremlin troops suffer heavy losses including tank commander
Tancuri ruse surprinse într-o ambuscadă în apropiere de Kiev, martie 2022. Foto: Profimedia Images

Armata rusă se confruntă cu „pierderi constante de personal” în Ucraina, după trei săptămâni de război, iar Rusia se vede astfel nevoită să-şi întărească forţele militare prin mobilizarea de noi trupe aduse de pe întregul teritoriul Federaţiei Ruse, informează CNN care citează un comunicat al ministerului britanic al Apărării.

„Rusia încearcă tot mai mult să-şi suplimenteze forţele, pentru a putea ţine pasul cu pierderile”, a informat ministerul britanic al Apărării.

Conform rapoartelor serviciilor militare de informaţii britanice, Rusia „încearcă cu greu să-şi dirijeze acţiunile ofensive în condiţiile unei rezistenţe susţinute a ucrainenilor”.

Ministerul britanic al Apărării susţine că Rusia a ajuns să-şi desfăşoare forţe inclusiv din Districtul Militar Estic, flota Pacificului, sau chiar şi din Armenia.

În acelaşi timp, Moscova încearcă să beneficieze de cât mai mulţi luptători din companii private de securitate sau chiar şi mercenari sirieni.

Rusia a elaborat de altfel o listă cu aproximativ 40.000 de combatanţi din armata siriană şi din miliţiile aliate, pregătiţi să fie desfăşuraţi în Ucraina, a afirmat marţi Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra.

La 11 martie, Kremlinul a anunţat că voluntarii, inclusiv cei care vin din Siria, ar fi bineveniţi pentru a lupta alături de armata rusă în Ucraina, ţară invadată începând din 24 februarie.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri