Rusia vrea capitularea totală a regimului de la Kiev. Medvedev, despre negocieri: Actualele ultimatumuri sunt doar o înviorare de copii

Data actualizării: Data publicării:
dimitri medvedev incruntat
Fostul președinte rus Dmitri Medvedev. Foto: Profimedia Images

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse a făcut o nouă declarație pe canalul său de Telegram. Fostul președinte s-a referit, de această dată, la potențialele negocieri pe care ar trebui să le poarte Ucraina cu Federația Rusă. Conform politicianului de la Kremlin: „Actuala poziție de negocieri a Federației Ruse în ceea ce privește Ucraina nu este nimic mai mult decât o „înviorare de copii” înainte ca noi să cerem capitularea definitivă a regimului de la Kiev". 

Noua poziție scandaloasă a fostului președinte rus vine ca răspuns la declarațiile liderului de la Kiev care a susținut că nu pot exista negocieri cu cineva care pornește discuția de la ultimatumuri.

„Actualele ultimatumuri sunt doar o înviorare de copii, înainte de cerințele din viitor. Și el le știe foarte bine: Capitularea totală a regimului de la Kiev, în condițiile Rusiei”, a mai spus fostul președinte rus, care acum este vicepreședintele Consiliului de Securitate, instituție care a ordonat invazia din Ucraina.  

Declarațiile belicoase vin în momentul în care armatele Federației Ruse au fost împinse mult în spatele liniei frontului în ultima perioadă, iar ucrainenii au reușit să captureze sute de vehicule grele, lăsate în urmă de armata rusă care se află într-o retragere extrem de haotică. De altfel, Ucraina a eliberat în câteva zile un teritoriu mai mare decât tot ce a cucerit Rusia în ultimele cinci luni.

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri