Rușii susțin că mercenarii Wagner au reușit capturarea unei noi localități, la nord de Bahmut

Data publicării:
militari ruși trag cu un mortier, semnul crucii făcut de focul de la gura țevii
Militari ruși bombardează orașul Bahmut. Foto: Profimedia Images

Ministerul rus al Apărării a anunțat luni că forțele militare ale Moscovei au reușit capturarea unei noi localități, Krasnopolivka/Krasnopolie, aflată la nord de Bahmut. Rușii susțin că respectiva localitate a fost cucerită cu ajutorul mercenarilor Wagner, informează Moscow Times.

„Echipe de asalt alcătuite din voluntari, sprijinite de aviația, trupele de rachete și artileria districtului militar Sud (al armatei ruse), au eliberat saltul Krasnopolie din Donețk”, se arată în mesajul ministerului rus al Apărării.

Oficialii forțelor de ocupație ruse din regiunea Zaporojie au anunțat încă de pe 21 ianuarie că localitatea a fost ocupată de către forțele paramilitare de mercenari Wagner.

Orașul Bahmut, atacat continuu de forțele ruse de aproape 6 luni, rămâne scena unor confruntări extrem de sângeroase pentru ambele tabere. Distrus în mare parte, orașul, care avea o populație de 70.000 de locuitori înainte de război, a devenit epicentrul luptelor din estul Ucrainei, cu tiruri masive de artilerie, înaintări lente şi pierderi ridicate de ambele părţi.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri