Anticoncepționalele ar putea fi compensate pe bază de rețetă medicală. Anunțul ministrului Sănătății

Data publicării:
femeie care tine o folie de contraceptive in mana
Alexandru Rafila a menţionat că pentru minore este necesar acordul părinţilor. FOTO: Shutterstock

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru, transmite Agerpres.

Întrebat la finalul unui eveniment dacă are în vedere un proiect care presupune compensarea anticoncepţionalelor, Rafila a răspuns afirmativ, adăugând că proiectul este similar cu cel care a stat la baza compensării vaccinurilor.

„Da, este similar, dacă vreţi, cu proiectul care a stat la baza compensării vaccinurilor. Mi se pare mult mai firesc şi mult mai simplu ca o femeie tânără să beneficieze de tratament contraceptiv, dacă doreşte acest lucru, în mod evident, pe bază de prescripţie medicală, pentru că în sistemul care a existat acum mai mulţi ani, care însemna achiziţie centralizată, distribuirea în judeţe şi aşa mai departe - era foarte complicat - ducea la foarte multe pierderi şi la foarte multă birocraţie. O să discutăm în ceea ce priveşte categoriile eligibile, să avem în vedere ca toate persoanele care ar trebui să beneficieze de un astfel de tratament să poată să o facă”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Rafila a menţionat că pentru minore este necesar acordul părinţilor.

„O să vedem la minore, este problema legată şi de discuţia cu părinţii acestor minore, pentru că e bine ca tratamentul contraceptiv să fie făcut şi cu acordul părinţilor”, a spus ministrul, întrebat dacă proiectul va fi valabil şi pentru minore.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri