Video Cum arată plămânii unui pacient bolnav de COVID-19. Imagini 3D cu leziunile produse de coronavirus. „Oamenii să ia asta în serios”

Data actualizării: Data publicării:
pamani
Sursa: Captură video

Un videoclip dintr-un spital din Statele Unite arată plămânii unui bărbat care a fost asimptomatic cu câteva zile în urmă, însă acum plămânii pacientului cu COVID-19 nu reușesc să funcționeze corect. „Oamenii trebuie să ia asta în serios” a spus dr. Keith Mortman, șeful secției de chirurgie toracică de la George Washington University Hospital, citat de CNN. Spitalul din Washington DC a lansat recent un videoclip 3D cu plămânii afectați de coronavirus.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imaginile arată o vătămare extinsă a plămânilor unui bărbat în general sănătos de 59 de ani, cu hipertensiune arterială, a spus dr. Mortman. De când s-a îmbolnăvit grav, pacientul necesită un ventilator care să-l ajute să respire, dar chiar și așa, nu este suficient. De asemenea, el are nevoie de un alt aparat care să circule și apoi să-i oxigeneze sângele.

„Acesta NU este un pacient cu boli grave în vârstă de 70 de ani”, a spus Mortman. „În afară de hipertensiunea arterială, el nu are alte probleme medicale semnificative”, a completat acesta.

Zonele marcate cu galben în video reprezintă părți infectate și inflamate ale plămânului. Din scanare, este clar că daunele nu sunt localizate într-o singură zonă, ci acoperă zone extinse ale ambilor plămâni, arătând cât de rapid și agresiv poate evolua infecția, chiar și la pacienții mai tineri. Un pacient cu plămâni sănătoși nu ar avea nicio zonă galbenă pe scanare.

Galbenul marchează atât infecția, cât și inflamația. „Este un proces inflamator destul de puternic în plămâni, în încercarea organismului de a controla infecția”, a spus Keith Mortman.

Inflamarea împiedică plămânii să poată oxigena sângele și să îndepărteze dioxidul de carbon. Acest lucru determină un pacient să necesite mai mult aer pentru a echilibra nivelul de oxigen și de dioxid de carbon.

„Vreau ca oamenii să vadă asta și să înțeleagă ce poate face acest virus”, a spus Mortman. „Oamenii trebuie să ia asta în serios”.

Pacientul rămâne în stare critică la ATI.

„Pentru acești pacienți care prezintă în esență insuficiență respiratorie progresivă, afectarea plămânilor este rapidă și răspândită. Din păcate, odată deteriorați în acest fel plămânii, poate dura mult până se vindecă. Pentru aproximativ 2-4% dintre pacienții cu Covid-19, daunele sunt ireversibile”, a spus doctorul Mortman.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Ce pofte are Hailey Bieber de când este însărcinată: „Nu aveți voie să judecați”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...