Cum reacționează pacienții cu forme moderate de COVID la tratamentul cu Remdesivir (studiu)

Data actualizării: Data publicării:
remdesivir medicament coronavirus
Anul acesta sau anul viitor ar fi imposibil ca medicamentul Redesivir, pentru bolnavii de COVID-19, să poată fi produs în România, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Sursa foto: Profimedia Images

Pacienţii cu forme moderate de COVID-19 au evoluat spre bine după ce au primit, timp de 5 zile, tratament cu Remdesivir, însă continuarea tratamentului până la ziua a 10-a nu a prezentat beneficii şi nu a scurtat în mod semnificativ perioada de internare în spital, arată datele unui nou studiu citat de Reuters, scrie Agerpres.

Studiul a fost realizat pe 600 de pacienţi, iar concluziile publicate vineri în Journal of the American Medical Association. Datele strânse arată că pacienţii cu forme moderate ale bolii, care au fost trataţi cu Remdesivir timp de 5 zile, au avut o şansă semnificativ mai mare de îmbunătăţire a stării de sănătate decât pacienţii din grupul martor, care au primit un tratament standard. Însă cercetătorii sunt de părere că importanţa clinică a beneficiilor aduse de Remdesivir este incertă.

În prezent, Remdesivir este folosit după ce a primit o autorizaţie de utilizare de urgenţă din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi cu cazuri severe de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus. În prima parte a acestei luni, compania Gilead a solicitat aprobarea deplină a FDA pentru Remdesivir.

Tratamentul cu Remdesivir a fost aprobat și la nivelul Uniunii Europene, 30.000 de pacienți urmând să beneficieze de acesta în cadrul unui program finanțat de Comisia Europeană cu 63 de milioane de euro.

România va primi 25.157 de flacoane de Veklury (Remdesivir), în mai multe tranșe, suficiente pentru tratarea a 5.000 de pacienți Covid-19. 

Editor: B.P. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri