Medicul care a convins toţi părinţii din localitate să îşi vaccineze copiii

Data actualizării: Data publicării:
medic

În timp ce în spaţiul public au apărut campanii antivaccinare, un medic din Dolj a reuşit să convingă toţi părinţii din localitatea în care are cabinetul medical să îşi imunizeze copiii. Gindrovel Dumitra coordonează grupul de vaccinologie din Ministerul Sănătăţii. Localitatea în care profesează are 8.00 de locuitori, dintre care 700 sunt copii.

Pacienţii sunt cei care l-au inspirat pe Gindrovel Dumitra să dezvolte cel mai important proiect al său: grupul care promovează importanţa vaccinării.

Pacient: Nu prea era bine până să vină dânsul. De când a venit domnul doctor aici e excelent. Vine şi la domiciliu acasă, dacă-l chemi. Şi imediat. Este foarte amabil, dechide uşa la oricine.

Niciun copil fără vaccin. Acesta este visul medicului care s-a luptat, ca toţi cei 700 de copii din comună să fie imunizaţi. Eforturile grupului de vaccinologie pe care îl coordonează au primit recunoaştere internaţională.

Gindrovel Dumitra, medic: Suntem parteneri ai Ministerului Sănătăţii în dezvoltarea de strategii, în ceea ce priveşte vaccinarea în România. Noi suntem parteneri ai Centrului European de Prevenţie a Bolilor ECDC, eu fac parte, mă rog, am participat la cel puţin două grupuri tehnice de avizare pentru anumite intervenţii. La un moment dat, ne putem mândri că experienţa noastră a fost prezentată în cadrul unei reuniuni a OMS.

Gindrovel Dumitra s-a mutat în comuna Sadova în urmă cu 8 ani. A fost medicul care a organizat primele campanii de screening şi prevenţie din localitate.

Localnică: Ne tratează, ne învaţă şi băbeşte aşa. Nu ne zoreşte, nu! Nu ne grăbeşte. Eu foarte mulţumită sunt.

La nivel naţional procentul de vaccinare scade de la an la an. Vaccinul împotriva rujeolei a fost făcut de numai 45% din populaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri