Mesajul lui Rafila pentru medicii de familie, care se pregătesc de proteste: Să participe la negocierile organizate de CNAS

Data publicării:
medic cu stetoscopul la gat scrie pe o agenda
Doi medici din Mureș au fraudat Casa de Asigurări cu peste două milioane de lei Foto: Shutterstock

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis luni un mesaj către medicii de familie, cerându-le să participe cu bună credinţă la negocierile organizate de CNAS, pentru găsirea unei soluţii care să permită finanţarea corespunzătoare a activităţilor medicale pe care le desfăşoară, potrivit News.ro.

„Am avut o discuţie foarte scurtă cei de la SANITAS săptămâna trecută. În continuare căutăm o soluţie care să se adreseze în special celor care din spitale sunt dezavantajaţi din punct de vedere ale veniturilor, în special la personalul TESA, la care veniturile trebuie corelate cu veniturile celorlalt personal medical care lucrează în spital”, a spus ministrul Sănătăţii, despre protestele sindicatelor din sănătate.

Rafila a fost întrebat şi despre anunţul făcut de medicii de familie care ameninţă că nu mai tratează pacienţii de la 1 februarie.

„Mesajul pentru ei este să participe cu bună credinţă la negocierile organizate de Casa naţională de asigurări de sănătate, pentru găsirea unei soluţii care să permită finanţarea corespunzătoare a activităţilor medicale pe care dânşii le desfăşoară. Doar declaraţii fără discuţii, fără negociere, mai ales pe această negociere are un cadru legal, nu este o negociere aşa ad-hoc, este o negociere instituţională, trebuie să aibă loc şi în urma negocierii atunci putem să avem şi puncte de vedere şi să discutăm în mod serios şi despre alte lucruri care sunt necesare pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical”, a spus Rafila.

Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) a criticat luni noile măsuri fiscale luate de Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) prin diminarea bugetului cabinelor de medicină de familie cu 25% pentru anul 2024 faţă de anul trecut. Sindicaliştii spun că scăderea bugetului cabinelor de medicină de familie va avea consecinţe negative pentru întregul sistem de sănătate.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri