Școli închise pentru dezinsecție. Rafila: Nu cred că ploşniţele știu unde începe Sectorul 5 și se termină Sectorul 4

Data actualizării: Data publicării:
ID201868_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Imagine cu caracter ilustrativ: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni, despre prezenţa ploşniţelor în şcolile din Sectorul 5 că nu crede că insectele au o informaţie până unde este sectorul 5 şi de unde începe, de exemplu, sectorul 4, precizând că în mod evident, este vorba de asigurarea condiţiilor igienice în şcoli. El a menţionat că combaterea acestor paraziţi se face şi prin informarea familiilor copiilor, pentru că aceleaşi măsuri igienice trebuie luate şi la domiciliul fiecăruia dintre ei.

„Eu nu ştiu exact care este cauza că fix în Sectorul 5... Eu nu cred că ploşniţele au aşa o informaţie până unde este Sectorul 5 şi de unde începe, de exemplu, Sectorul 4. În mod evident, este vorba de asigurarea condiţiilor igienice în şcoli”, a spus ministrul, conform News.ro.

Alexandru Rafila a precizat că „combaterea acestor insecte, acestor paraziţi se face şi prin informarea familiilor copiilor, a copiilor, pentru că aceleaşi măsuri igienice trebuie luate şi la domiciliul fiecăruia dintre ei”.

„Sigur, poate fi o problemă legată de o activitate intensă sau o recrudescenţă a apariţiei acestor insecte, dar nu pot să fac niciun comentariu. Este foarte bine că se face în Sectorul 5 dezinfecţie şi lucrul ăsta este foarte bun”, a completat ministrul Sănătăţii.

Potrivit Primăriei Sectorului 5, edilul Cristian Popescu Piedone a solicitat iniţierea demersurilor necesare pentru suspendarea cursurilor în instituţiile de învăţământ din sector în 25 martie, pentru dezinsecţie în şcoli şi în perimetrul acestora, începând de vineri, după finalizarea orelor de curs. Edilul a stabilit de comun acord cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ca şcolile să fie închise, având în vedere sesizările venite din partea părinţilor.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri