Șapte cetățeni din Bacău au dispărut în aceeași zi

Data actualizării: Data publicării:
Mașină de poliție.
Foto: Poliția Română

Polițiștii și jandarmii din Bacău au fost sesizați cu privire la dispariția a șapte persoane într-o singură zi. Potrivit autorităților, toate persoanele au plecat voluntar, fiind găsite în urma căutărilor.

„La data de 25 mai, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Bacău au fost sesizaţi prin 112, de către un bărbat de 66 de ani, din Bacău, despre faptul că, fiul său, de 13 ani, a plecat voluntar de la şcoală şi nu a mai revenit nici la unitatea de învăţământ şi nici la domiciliu. La faţa locului, s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău, care a desfăşurat activităţi specifice, minorul fiind identificat pe strada Carpaţi din localitate.

La aceeaşi dată, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o femeie, din comuna Valea Seacă, despre faptul că, în seara de 24 mai a.c., fiica ei, în vârstă de 14 ani, a plecat voluntar de la locuinţa de domiciliu şi nu a mai revenit. Minora a fost depistată în judeţul Neamţ de către poliţişti, care au condus-o la limita judeţului unde a fost preluată de către poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni.'', se arată în comunicatul IPJ Bacău. 

5 minori dispăruți în aceeași zi

Potrivit comunicatului, multe dintre cazuri se dovedesc a fi plecări voluntare. 

„În jurul orei 19:50, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au fost sesizaţi prin apel S.N.U.A.U 112 de către un bărbat, de 54 de ani, din localitate cu privire la faptul că fiica sa minoră, de 13 ani, împreună cu o prietenă de aceeaşi vârstă, din aceeaşi localitate, au fost văzute urcând în interiorul unei maşini cu numere de înmatriculare străine, după terminarea cursurilor, iar, ulterior, acestea au plecat într-o direcţie necunoscută.

La nivelul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni s-a constituit o echipă operativă care a efectuat verificări, cele două minore fiind depistate pe raza comunei Răcăciuni şi conduse la sediul poliţiei pentru audieri. Acestea au declarat faptul că au plecat de bună voie împreună cu prietenii lor, iar, pe toata durata cât au lipsit de la domiciliu, nu au comis şi nici nu au fost victimele vreunei infracţiuni. Cele două minore au fost predate părinţilor.

În jurul orei 18.30, poliţiştii din Moineşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către un bărbat, de 34 de ani, din judeţul Neamţ, despre faptul că fiica sa, de 16 ani, a plecat voluntar de la domiciliu şi că s-ar afla în comuna Bereşti-Tazlău, la un prieten. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, care, în urma verificărilor efectuate, au identificat minora în cauză la domiciliul unui tânăr, de 19 ani, din comuna Bereşti-Tazlău, aceştia cunoscându-se anterior în judeţul Neamţ, unde tânărul ar fi lucrat ca zilier.

La ora 22.00 Secţia 2 Poliţie Bacău a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Bacău, cu privire la faptul că o rudă de-a sa, de 31 ani, a plecat în mod voluntar de la locuinţa reclamantei, şi nu a ajuns la domciiliu. Tânăra de 31 de ani a fost depistată de poliţişti în curtea unei pensiuni din comuna Hemeiuş şi a fost preluată de soţul acesteia.

La data de 26 mai a.c, în jurul orei 02.00, Poliţia Municipiului Bacău a fost sesizată prin SNUAU 112, de către o femeie de 38 de ani, angajată la un cămin de bătrâni din comuna Mărgineni, despre faptul că un bărbat, de 75 de ani, asistat în cadrul căminului, a plecat în jurul orei 00.30 şi nu a mai revenit la cămin. Efective de poliţişti şi jandarmi s-au mobilizat pentru a efectua verificări în vederea identificării bătrânului'', se mai arată în comunicat. 

Editor : Raluca Tindeche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...