ACTUALIZARE. Toate școlile din patru județe vor fi închise joi din cauza vremii

Data actualizării: Data publicării:
A young woman is fighting against the storm with her umbrella
Foto: GettyImages

ACTUALIZARE. Cursurile vor fi suspendate, joi, în școlile din Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița, din cauza viscolului și a vântului puternic, fiind anunțat cod roșu de vreme rea, informează Ministerul Educației.

„În urma întrunirii Comitetului pentru Situații de Urgență, Inspectoratele Școlare din județele: Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița, au luat decizia ca mâine, 06 februarie 2020, cursurile vor fi suspendate din cauza condițiile meteo nefavorabile – intensificări puernice ale vântului, viscol, vizibilitate redusă semnificativ/cod roșu”, transmit reprezentanții Ministerului Educației, citați de Mediafax.

Situația este următoarea:

- Brăila – 102 unități de învățământ

- Buzău – 155 unități de învățământ

- Călărași – 97 unități de învățământ

- Ialomița – 93 unități de învățământ.

„Tot din aceste cauze, vor fi suspendate cursurile de la Liceul „Liviu Rebreanu” și Școala Gimnazială „Geo Bogza” din localitatea Bălan, județul Harghita.

În județul Tulcea, cursurile vor fi suspendate la unitățile de învățământ din județ, cu excepția municipiului, mai informează sursa citată.

ANM a emis avertizări cod roșu de viscol și vânt în zona montană din 9 județe, în vigoare de miercuri seara până joi dimineață.

În Capitală va fi cod portocaliu de vânt și ninsoare.


Știrea inițială:

Școlile din Călărași vor fi închise joi, 6 februarie 2020. Comitetul județean pentru situații de urgență a decis să supende cursurile în toate unitățile școlare, după ce meteorologii au emis, pentru noaptea aceasta, o atenționare cod roșu de vânt care vizează și acest județ, alături de alte opt. 

Marian Stoica, prefect de Călărași, a declarat la Digi24 că măsura vizează toate școlile din Călărași. El a explicat că principalul argument este că mulți dintre copii fac naveta cu microbuzele școlare și ar fi fost în pericol în condițiile în care se preconizează vânt de 85-90 de km/h.

De asemenea, tot din cauza vântului, a fost oprită circulația pe Dunăre la trecerea de la Chiciu.

Prefectul a spus că a primit asigurări de la directorii companiei de drumuri că există utilajele necesare. Firmele care au contract pentru zona de sud, sud-vest a județului au fost verificate și există mijloacele necesare și carburantul necesar.

Codul roşu din Călărași intră în vigoare miercuri, de ora 22:00, şi este în vigoare până joi, la ora 08:00. Vântul va sufla în rafale de peste 85...90 km/h, viscol, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ. Este de așteptat să se depună strat consistent de zăpadă.

Citiți și: Circulație în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din țară. 17 trenuri vor fi anulate miercuri și joi în urma avertizărilor meteo

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri