Șeful Poliției de Frontieră și-a dat demisia. Cine va prelua funcția

Data actualizării: Data publicării:
ioan-buda

Șeful Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda, și-a dat demisia și a cerut să se pensioneze. El a spus că a luat decizia din motive personale.

ACTUALIZARE. Ministerul de Interne a dispus eliberarea din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a domnului chestor general de poliție Ioan Buda.

„Ca urmare a evaluării situaţiei operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus eliberarea din funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a domnului chestor general de poliţie Ioan BUDA începând cu data de astăzi, 21 mai 2020”, arată MAI.

La solicitarea ofițerului, Marcel Vela a aprobat solicitarea de demarare a formalităților pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020.

Atribuțiile funcției de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliție Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.


Demisia a fost înaintată, pentru aprobare, ministrului Afacerilor Interne, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră. 

„La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan Buda transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant”, se mai arată în comunicat.

Imediat după instituirea stării de alertă, mulți români au au revenit în țară. S-a creat haos la Vama Nădlac. Situatia a părut scăpată de sub control acolo, deși au fost trimiși în vamă si jandarmii. Sute de oameni care au stat 24 de ore pur si simplu claie peste grămadă, fără să respecte niciun fel de precautie împotriva coronavirusului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri