Anul acesta sunt 12 sărbători legale. Opt dintre ele cad în zilele lucrătoare

Data publicării:
libere 1

Funcţionarii vor recupera ziua de vineri pe 24 august. Este al doilea cadou dat de guvernanţi bugetarilor anul acesta. La începutul lunii mai, Executivul le-a dat încă două zile libere între Ziua Muncii şi Paşte, pentru a avea o minivacanţă de șase zile.

Teoretic, românii beneficiază anul aceasta de 12 sărbători legale. Patru se suprapun însă cu zile de weekend, aşa că mai rămîn doar opt zile de muncă transformate în nelucrătoare. Însă guvernul a plusat cu încă 3 zile cadou, lipite de sfârşitul de săptămână.

Românii au început 2013 cu două zile libere: 1 şi 2 ianuarie. Apoi au mai lipsit motivat de la serviciu în luna mai. Iar aici s-au aliniat multe stele în calendarul odihnei.

Ziua Internaţională a Muncii a picat miercuri, cu patru zile înainte de Paşti, aşa că Guvernul a dat liber bugetarilor şi în zilele de 2 şi 3 mai. Astfel a rezultat o minivacanţă de şase zile, de pe 1 pe 6.

În luna iunie, bugetarii au avut două zile de sărbătoare legală, dar una s-a nimerit în weekend: prima zi de Rusalii pică mereu duminica, aşa că liber suplimentar s-a dat numai luni, pe 24 iunie.

În august, singura sărbătoare legală este cea a Adormirii Maicii Domnului. Anul acesta, praznicul a picat într-o joi, aşa că mulţi români se bucură de două zile libere de la serviciu, lipite de un weekend.

Cea mai recentă propunere de zi liberă, cea de Sfântul Andrei, nu va fi aplicată anul acesta, pentru că 30 noiembrie pică într-o zi de sâmbătă.

Tot în weekend pică şi Ziua Naţională, anul acesta. Lista zilelor libere din 2013 se încheie cu Crăciunul. Bugetarii vor lipsi atunci de la serviciu în zilele de 25 şi 26 decembrie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri