Cea mai mare pensie din România este de 94.000 de lei pe lună și nu este pensie specială. Cine încasează atâția bani

Data actualizării: Data publicării:
bani
FOTO: Shutterstock

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a dezvăluit la emisiunea Insider Politic că cele mai mari pensii din România depășesc suma de 90.000 de lei pe lună (18.000 de euro), precizând că nu este vorba de pensii speciale, ci pensii contributive. La polul opus, 1.200.000 de români trăiesc cu pensia minimă de 1.125 de lei lunar, mai susține Simona Bucura Oprescu.

Cea mai mare pensie din România atinge 94.000 de lei pe lună (aproape 19.000 de euro), a spus ministrul Muncii în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă la Prima TV. Şi nu e singura pensie care depășește pragul de 90.000 de lei.

„Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe prime locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari. Tot peste 90.000 (de lei - n.r.), tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a explicat ministrul Muncii, potrivit News.ro.

Ea a fost întrebată, de asemenea, câţi români încasează pensia minimă de 1.125 de lei lunar.

„1.200.000 de români încasează pensia minimă în acest moment”, a răspuns Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii subliniază că foarte mulţi români nu înţeleg cât de important e să aibă contribuţiile sociale plătite la bugetul de stat, deci să nu muncească „la negru”.

„Din păcate, nu vorbim suficient despre cât de important este ca în toată perioada de activitate să fie achitate pentru tine contribuţiile sociale. Din păcate, sunt foarte mulţi români care nu înţeleg cât de important este ca întreaga ta activitate să fie declarată, indiferent de domeniul în care lucrezi. Având munca declarată, vei avea apoi şi ceea ce meriţi de la statul român”, a conchis Simona Bucura Oprescu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri